Ballagások hétvégéje Sopronban is

Az ország egyik legszebb ballagásának tartják a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum búcsúztató ünnepségét, hiszen a hagyományok tiszteletben tartása mellett - az 1827-ben alakult Diákvármegye szokásaihoz híven - a mai napig a Lövérekben található Deák-kútnál tartják az ünnepségüket.

Sopron Megyei Jogú Város középiskolásainak a ballagási hétvégéjén ünneplőbe öltözött diákok, szülők, rokonok és ismerősök ezreinek volt része városszerte az ünnepségekben, amelyeken számos tartalmas és hasznos útravaló gondolattal bocsátották útjukra az idén végzetteket, akik így hivatalosan is beléptek a felnőttkor kapuján. 

Sopron legrégebbi gimnáziumának a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceumnak a ballagása mindig különleges, hiszen az iskola falain kívül, a Deák-kútnál tartják az ünnepségüket, ahol a búcsúzó illetve a búcsúztató diákság is méltó gondolatokkal emeli a rendezvény fényét. A ballagókat Tölli Balázs, a líceum igazgatója is búcsúztatta, aki gondolataiban számtalan hasznos útravalót osztott meg a fiatalokkal. Az ünnepségen természetesen nem maradhatott el a búcsúzó diákság nevében az iskola zászlóra való szallag felkötése illetve a hagyományok szerinti egy-egy korty forrásvíz elfogyasztása sem. 

A Deák-kútnál tartott ünnepség után a diákok együtt ballagtak le a Líceum épületéhez, ahol szűkebb közösségükben - az osztályaikban - is búcsút vettek osztályfőnöküktől és az intézmény falaitól. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek