Balogh Eszter negyedszer, Hampl Márton első alkalommal nyert Magyar Kézműves Remek címet

Idén 18. alkalommal hirdette meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a"Magyar Kézműves Remek" című országos pályázatot. Az 2002-ben indított megmérettetésen a soproni pályázók hagyományosan jól szerepelnek, nem volt ez másképp idén sem. 101 pályaműből 38 érdemelte ki a neves szakemberekből álló zsűri támogatását és Magyar Kézműves Remek címet, közülük kettő soproni alkotó munkáját dicséri.

A kézműves szakma teljes körét átfogó pályázati lehetőség értékét a szakmai elismeréssel való díjazás adja meg, marketing-, illetve megjelenési lehetőséget nyújtva. A díjak száma nincs korlátozva, a pályázók teljesítménye számít. A cím elnyeréséhez követelmény a termékek eredetisége, a nemzeti kultúrát őrző, egyedi értéket képviselő hagyományhűsége, a kivitelezés kiváló minősége és turisztikai hasznosíthatósága. A „Magyar Kézműves Remek” elismerő oklevél mellett valamennyi díjazott lehetőséget kap arra, hogy használhassa a Magyar Kézműves Remek logót és termékéhez meghatározott tartalmú elismerő kártyát (termékcímkét) készíthessen.

Balogh Eszter a Szent Mihály-templom szentélye ólomüvegablakainak elkészítéséért immáron negyedik alkalommal kapta meg a címet, Hampl Márton Lécpalánkolt kenujával idén először.

Az elismerő cím átadására „békeidőben” Budapesten került volna sor, ahol a díjnyertes pályamunkákat ki is állították volna. Sajnos a jelen járványügyi helyzetben Balogh Eszter és Hampl Márton díjának átadására a Soproni Kamara székházában került sor.

A díjazottakat Horváth Vilmos a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Turizmusért Felelős alelnöke köszöntötte.

Legnépszerűbb cikkek