| 2020. január. 25. | 1 perc olvasás

Bálok éjszakája

Január utolsó szombatján báli zene töltötte meg Sopron rendezvénytereit: számos intézmény és szervezet tartotta meg ezen az estén farsangi összejövetelét. Cikkünkben a Szent Orsolya Iskola, a Bánfalváért Baráti Kör Egyesület és a Sopron és Vidéke Ipartestület báljáról olvashat tudósítást.

A Szent Orsolya Iskola éves szülői báljára idén 290-en regisztráltak. Az estet a szülői választmány szervezi minden évben, és a befolyt összegből az intézmény programjait színesítik. A tavalyi bál összegéből például eszközöket is beszereztek és a gyermeknapi műsort is finanszírozni tudták. A vendégeket a Pendelyes Táncegyüttes nyitótánca fogadta. Beszédet dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Kovács András iskolaigazgató, Kovács Gergő Vilmos iskolalelkész, Mendéné Lajtai Krisztina, a szülői választmány elnöke mondott, az asztali áldást Horváth Imre városplébánostól hallgathatták meg a bálozók.

Dr. Farkas Ciprián polgármester kiemelte: a Szent Orsolya Iskola már több mint 250 éve szolgálja a felnövekvő ifjúságot Sopronban, ahol a magas szintű oktatás, a kultúra és a művészetek iránti igény is évszázados hagyományokra tekint vissza. A polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy az iskola életében újabb mérföldkő következik, hiszen tovább korszerűsödik és megújul az intézmény.

200 fő tisztelte meg jelenlétével idén a Bánfalvi Szezonnyitó Bált. A programról Igrecz Katalin, a szervező Bánfalváért Baráti Kör elnöke elmondta: a baráti kapcsolatokat szeretnék szorosabbra fűzni a rendezvénnyel, amelyeken keresztül a településrész jövőjéért is tudnak tenni. A bálon Sopron Önkormányzata részéről jelen volt Mágel Ágost képviselő is.

Az egyik legpatinásabb bál a városban a Sopron és Vidéke Ipartestület estje, melyet idén immár 108. alkalommal rendeztek meg a Pannónia Hotelben. Károlyi Gyula, a köztestület elnöke megköszönte az Iparos bál résztvevőinek, hogy közel félmillió forint értékben tettek felajánlásokat a Sopron és Vidéke Ipartestület az Iparosokért Alapítvány javára. Az összeget segélyezésre és támogatásokra fordítják.


fotók: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek