| 2019. szeptember. 15. | 1 perc olvasás

Tradíciók újra hangolva! Sokszínű forgatag a Hajnal téren

Kétnapos Bánfalvi Búcsú várta a kertvárosban élőket a hétvégén. A Bánfalváért Baráti Kör idén is a hagyományok felélesztésének jegyében szervezte meg a programot. Szombaton és vasárnap felvonulás, főzőverseny, néptáncbemutató és szórakoztató műsorok tarkították az eseményt.


fotó: Griechisch Tamás

A tradíciók tisztelői a Juventus Fúvószenekarral, a Bánfalvi kórussal, és a Soproni Német Nemzetiségi Iskola diákjaival, pedagógusaival, szülőkkel közösen vonultak fel a Brennbergi úton vasárnap délután. A felvonulást követően megkoszorúzták az Evangélikus emléktáblát, az egykori templom és iskola homlokzatán.  


fotó: Griechisch Tamás

A megemlékezés után a rendezvénysátorban tartott programok illetve a környékén elhelyezkedő vásár és ételkóstolási lehetőség vette át a főszerepet. A színpadon Igrecz Katalin, a Bánfalváért baráti Kör Egyesület elnöke és dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok köszöntötte a Bánfalván élőket és a vendégeket. A tanácsnok kiemelte a bánfalvi közösség hagyományőrzésének fontosságát illetve ennek az évről-évre életre hívott eseménynek a közösségépítő és összetartó erejét.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek