| 2019. január. 13. | 1 perc olvasás

Bánfalvi bál 2019: Fergeteges szezonnyitó mulatság

Fergeteges hangulat, éjszakába nyúló baráti beszélgetések és hajnalig tartó tánc jellemezte a hagyományos Bánfalvi bált a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának aulájában.

- Szívet melengető, hogy ilyen sokan eljöttek idén a jótékonysági mulatságunkra, amely egyben a soproni báli szezon nyitó rendezvénye – mondta Igrecz Katalin, a főszervező Bánfalváért Baráti Kör Egyesület elnöke. 

A bál háziasszonya kiemelte: a rendezvény nem csupán a felhőtlen szórakozásról szól, hanem a hagyományok, kulturális értékek ápolásáról is. Ezt szolgálja a jótékonysági jellege is, amely az egyesület számos tartalmas, közösségformáló programját támogatja.

A báli közönség idén is élvezhette a Bánfalvi Kórus műsorát, a Kelet Varázsa Táncklub látványos produkcióját, és a Faterock muzsikáját. A nagysikerű nyitótáncot a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI 3.m osztályának gyermekei táncolták, a palotást Kürti Zita balettmester tanította be. A programot táncverseny is színesítette. A bálon vendégként vett részt dr. Fodor Tamás polgármester is, aki egyet értett sokak véleményével: a rendezvény Sopron egyik leghangulatosabb közösségi eseményévé nőtte ki magát az évek során. 

Legnépszerűbb cikkek