| 2019. szeptember. 18. | 2 perc olvasás

Bányászati témájú játszótér épült Brennbergbányán

Új, bányász témájú játszóteret kapott Brennbergbánya. A teret a Soproni Egyetem hallgatói tervezték. A beruházás mintegy 30 millió forintból valósult meg.

Már birtokba is vették a gyerekek az új játszóteret Brennbergbányán. A lurkók nagy örömmel próbálták ki az új játékokat. A településrész óvodásai a jövőben sokat fogják itt tölteni az idejüket, hiszen az intézménynek csak egy kis udvara van.

- Ez remek lehetőség az óvodának, mert nagyon közel van az intézmény, amelynek csupán egy picike udvara van – világított rá Lakatosné Tóth Szilvia, a Bánfalvi Óvoda Brennbergbányai Tagóvodájának vezetője. - Így kitárult a tér, méghozzá remek játékokkal, úgyhogy gyakran fogunk idejönni a gyerekekkel – fűzte hozzá.

Az új játszótér a Soproni Egyetem közreműködésével valósult meg. A játékokat a hallgatók tervezték, akik a kivitelezésben és a megépítésen is dolgoztak. - Közös projekt keretében hoztuk létre ezt a játszóteret, Sopron önkormányzata jóvoltából – emelte ki dr. Magoss Endre, a Soproni Egyetem Simonyi Károly Karának dékánja. - Egy pályázatot írtunk ki hallgatóink számára, amelynek keretében megtervezhették, hogy mi kerüljön ki a játszótérre. Erre örömteli módon több különböző szak egyetemi polgárai és oktatói is adtak be pályaműveket. Ezek közül választották ki a felek szakértői zsűri által azokat a pályaműveket, amelyek végül kikerültek ide – részletezte.


fotó: Griechisch Tamás

A brennbergi tematikus játszóteret szerdán adták át a lakosságnak. Az eseményen Táp Lászlóné önkormányzati képviselő elmondta: fontos volt, hogy egy olyan játszótér épüljön, amely emlékeztet a település múltjára, és hagyományaira. 

Dr. Fodor Tamás, polgármester az átadón elmondta: fontos, hogy az önkormányzat és az egyetem között jó legyen az együttműködés, és az egyes projektekben hatékony legyen a két intézmény. - Örülök neki, hogy a Soproni Egyetemmel karöltve ilyen közös eredményeket tudunk bemutatni – emelte ki dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere. - Komoly tervünk, hogy ez a későbbiek során is tovább éljen és további hasonló, hasznos projektek valósuljanak meg általa. Ez a játszótér az itt élő emberek számára is rendkívül fontos, ugyanis ez a körzet egy kicsit hiányt szenvedett ilyen szolgáltatásokból – fejtette ki.

Az eseményen Stöckert Tamás, főtanácsos hangsúlyozta: a településrészen örömteli tendencia figyelhető meg. Sok fiatal költözik erre a városrészre, és egyre többen, akik ide születtek, itt is maradnak, így már nem öregedik el ez a városrész.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek