| 2019. szeptember. 12. | 1 perc olvasás

Barangolások és kalandozások - kiállítás a Várkerület Galériában

Őszi kiállítási évadját kezdte meg a Várkerület Galéria, amellyel egyúttal működése 30. évébe is lépett – ezt a Soproni Képzőművészeti Társaság alelnöke, Jakabné Tóth Mária mondta Németh Ottó kiállításmegnyitóján.

A kiállításmegnyitó sem a szokványos volt: Keresztény Richárd, a Soproni Képzőművészeti Társaság elnöke rögtönzött, nyilvános interjú formájában kérdezte az alkotót pályájáról, képeiről, műhelytitkokról. A beszélgetés során Németh Ottó, aki jelenleg a Soproni Képzőművészeti Társaság tagja, beszélt az indíttatásról, amely az alkotás irányába vezette pályáját, a természetszeretetről, amely megjelenik képein, az idegen tájakról, amelyeket megörökít és az alkotás műhelytitkairól is.

Egyetlen téli, hangulatos soproni utcakép mellett több, a soproni erdő ismert helyei, a természet nyújtotta látvány mellett, távolabbi tájak különlegesen szép helyei, egyben hangulatai is felidéződnek a képeken. Szép és méltó kiállítása a Soproni Képzőművészeti Társaság évadnyitó alkalmának - hangsúlyozta Keresztény Richárd a megnyitón. A kiállításmegnyitón Süliné Huszár Lilla hegedűjátéka is felcsendült a látogatók örömére.

Sopron várost az eseményen Tóth Éva, önkormányzati képviselő, a Kulturális és oktatási bizottság tagja képviselte. A tárlat megtekinthető szeptember 9-től 20-ig, munkanapokon 15 órától 17 óráig a Várkerület 19. szám alatti Várkerület Galériában.

Legnépszerűbb cikkek