Barátságos csata a pályán – a Parlament csapata Sopron közéleti válogatottjával játszott futballmérkőzést

  2020. október 20. - www.sopronmedia.hu

Másodjára játszott egymás ellen a Parlament válogatottja, Sopron közéleti válogatottjával. A barátságos futballmérkőzésen a térség polgármesterei, városvezetői nagy létszámban vettek részt hétfőn, Budapesten. Aki nem a pályán játékosként, az szurkolóként képviselte Sopront és térségét.

Esti, villanyfényes meccsen fogadta az Országgyűlés csapata, Sopron és térsége képviselőit, önkormányzati vezetőit. A közéleti válogatottban mezt húzott dr. Farkas Ciprián a Leghűségesebb Város polgármestere, Csiszár Szabolcs alpolgármester, és Barcza Attila is. Sopron és térsége országgyűlési képviselője hétről-hétre rendszeresen futballozik a megye 3-as Fertőszéplak gárdájában, így közeli ismerője a a környékbéli labdarúgásnak.

„Igazán egy csapat vagyunk a térségi polgármesterekkel, nemcsak a munkában, hanem azon kívül is, valamint az Országgyűlésben a képviselőtársaimmal is. Játszottunk egy remek mérkőzést, ahol sajnos 3-0-ra alulmaradtunk, de a következő meccsen reméljük, már mi vihetjük haza a vándorkupát – értékelte a találkozót Barcza Attila.

Sopron közéleti válogatottját sokan elkísérték, volt, aki bevetette magát a pályán, de olyan is akadt, aki a partvonal mellől biztatta övéit.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy a térség 32 polgármesteréből 26 el tudott jönni. Azt gondolom, ez hűen tükrözi az összetartásunkat – zárta gondolatait a képviselő.

Barcza Attila (b)

Barcza Attila (b)

fotó: Griechisch Tamás

A Parlament válogatottja számos alkalommal játszik barátságos meccset. A soproniakkal már másodjára találkoztak.

fotó: Griechisch Tamás

„A meccs első harmadában erőfölényben voltak a soproniak, de nem tudtak helyzeteket kialakítani.
A Parlament válogatottja két gyors akcióból szerzett 2-0-ás előnyt, később még egyet lőttünk, és ezzel el is döntöttük a találkozót – jellemezte csapata teljesítményét Kövér László, az Országgyűlés elnöke.
„A foci alapvetően közösségi játék, erről szól. Ki-ki teszi a dolgát a közéletben, valaki polgármesterként, országgyűlési képviselőként. Fontos a kikapcsolódás, a stresszoldás, és a mozgás a mi életünkben is, amelyekre ezek a találkozók remek alkalmat adnak – hangsúlyozta Kövér László.

Kövér László (j)

Kövér László (j)

fotó: Griechisch Tamás

Kérem, várjon... Kérem, várjon...