| 2020. július. 31. | 1 perc olvasás

Barcza Attila: a Fertő Part beruházás hazánk legnagyobb turisztikai fejlesztése

"Elég volt a baloldal hazugságaiból és a soproniak félrevezetéséből. A Fertő Part beruházás hazánk legnagyobb turisztikai fejlesztése, amely 50 év lemaradását pótolja be. Egy olyan kormányzati beruházásról van szó, amely méltó módon, a világörökség követelményeinek megfelelően rendezi az eredetileg is turisztikai célra kialakított területet" - emelte ki bejegyzésében Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

Barcza Attila azt is leírta: "A megújuló Fertő tó mind a soproniaknak és a helyieknek, mind pedig a turistáknak igazi attrakcióként szolgál majd, amire mindannyian büszkék lehetünk a jövőben. Ennek megfelelően a tervezéskor a soproni és az itt élő polgárok érdekeit vettük figyelembe."

"Ennek ellenére a baloldal mindent elkövet annak érdekében, hogy lejárathassák ezt a nagy jelentőségű fejlesztést. Teszik mindezt olcsó politikai céloktól vezérelve, az osztrák érdekeket kiszolgálva" - hangsúlyozta.

Az országgyűlési képviselő a tévhitek eloszlatására számos tényt is megosztott a beruházással kapcsolatban:
- A 60 hektáros beruházási terület közel 70 %-a a fejlesztés után is zöld felület lesz.
- Megvalósul egy 12 hektáros összefüggő zöld terület, a Fertő tó élővilágát bemutató ökopark.
- Csak a szükséges közlekedési utak és a parkolók kerülnek leburkolásra.
- A tervek az összes érintett helyi szervezet, egyesület és cég bevonásával készültek.
- A fejlesztéssel kapcsolatban valós környezetvédelmi aggályok nem merültek fel.
- Az összes tervezett létesítmény megfelel valamennyi természetvédelmi előírásnak és nemzetközi egyezménynek.
- Minden alapot nélkülöző az az állítás, hogy a lezárás óta száz milliókat költött el a fejlesztő cég kommunikációra. Az erre szánt forrásokból még semmit nem használt fel a cég.
- A beruházás kezdete óta a területről több, mint 100 tonna illegális hulladék került elszállításra. A terület őrzésével az újabb illegális szemétlerakást is megakadályozzák.
- A vegetációmentes állapot fenntartása az élővilágot védi a későbbi kivitelezési munkálatok alatt.
- A Fertő tó partja elidegeníthetetlen állami tulajdonú terület, nem közterület. A part egyetlen területe sem kerülhet magántulajdonba. A korábbi rendezetlen tulajdon- és birtokviszonyok is rendeződnek a beruházás során.

Címkék: Fertő part

Legnépszerűbb cikkek