Barcza Attila: A magyar emberek megérdemlik a Fertő Part fejlesztést!

"Az ellenzék tiltakozik az ellen, hogy a Fertő tó magyar oldalán szabadidős központ épüljön, de nem tiltakoznak amiatt, hogy Ausztriában legalább egy tucat ugyanilyen központ van és épült"- mondta el Barcza Attila parlamenti felszólalásában.

Sopron és térsége országgyűlési képviselője kitért arra is, hogy "az ellenzékben tiltakoznak az ellen, hogy parkoló épül a strandhoz, de nem tiltakoznak az ellen, hogy néhány kilométerrel odébb hatezer férőhelyes víziszinpad van a tavon. A fejlesztés valamennyi környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi engedéllyel rendelkezik. Jóváhagyta az ICOMOS Magyar Tanácsa, támogatja a Ramsari Egyezmény magyar nemzeti bizottsága, a nemzeti park, a világörökségi egyesület. Támogatják mindazok a valós, civil szervezetek, akik ott működnek és a polgármesterek. "

"Kérem hagyják abba az osztrák érdekek előtérbe helyezését. Ez itt Magyarország"-mondta Barcza Attila.

Dr. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára, miniszterhelyettes válaszolt a parlament hétfői ülésnapján Barcza Attilának, Sopron és térsége országgyűlési képviselőjének. Elmondta: a kormány továbbra is támogatja a Fertő-part fejlesztését. 

Borítókép: SopronMédia archívum

Legnépszerűbb cikkek