| 2021. március. 31. | 1 perc olvasás

Barcza Attila: a szabályok betartásával egyre közelebb kerülhetünk régi életünkhöz

A koronavírus-járvány miatt hozott szabályok és előírások betartásával egyre közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy régi életünket visszakapjuk – emelte ki Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője szerda este a Sopron Televízió A hét témája című műsorában, amelyben az újranyitásról és a járvány okozta gazdasági helyzet kezeléséről is beszélt.

A képviselő a beszélgetésben egyebek mellett kifejtette, hogy a járványt csak az oltásokkal lehet megállítani. Magyarországon már több mint kétmillió oltást beadtak, így az átoltottság tekintetében az ország az elsők között szerepel az Európai Unióban. A kormány jól döntött, amikornem csak az európai uniós vakcina-beszerzésekre támaszkodott, hanem orosz és kínai vakcinát is vásárolt – tette hozzá.

Barcza Attila szomorúnak tartja, hogy a baloldal oltásellenes magatartást képvisel, mert ezzel az emberek életét veszélyezteti – emelte ki.

A képviselő kiemelte azt is, hogy a tömeges oltás megszervezése Sopronban is jól működik, a Soproni Gyógyközpont Várisi úti Rehabilitációs Intézetében működő oltóponton önkéntesek és katonák is segítik az oltás gördülékenységét az egészségügyi dolgozók mellett.

Az újraindításról szóló nemzeti konzultáció eredményére kitérve Barcza Attila azt mondta, hogy a válaszadók 88 százaléka véli azt, hogy a korlátozásokat csak fokozatosan szabad feloldani, és a többség szerint első körben az este nyolc óra utáni kijárási korlátozást lenne célszerű feloldani.

A teljes beszélgetést az alábbi videóban tekintheti meg:

Legnépszerűbb cikkek