Barcza Attila egykori középiskolájában köszöntötte a pedagógusokat

Hazánkban 1952 óta ünnepeljük meg a Pedagógus Napot. A jeles nap előtti tisztelgésként Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője ellátogatott egykori középiskolájába, a Fáy András Közgazdasági Technikumba, ahol köszöntötte a pedagógusokat.

Június első vasárnapján az óvodapedagógusokat, a tanítókat, tanárokat, egyetemi oktatókat köszöntjük. Ezen nap alkalmából virággal köszöntötte Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője a Soproni Szakképzési Centrum Fáy András Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban, egykori középiskolájában a Pedagógus Nap ünnepeltjeit. A virág átadás mellett kötetlen eszmecserére is lehetőség nyílott, ahol az intézmény igazgatója, Rétfalvi Edina kiemelte: a nehéz egy esztendő ellenére a ballagók sikeresen letették az érettségi és a szakmai vizsgákat.


fotó: Griechisch Tamás

A köszöntés után Barcza Attila felkereste egykori osztálytermét, és megkereste a tablóját is.
- Nagy örömmel érkeztem ma a régi iskolámba, a Fáy András Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumba, ahová ezer emlék köt, itt érettségiztem, itt köszönthettem korábbi osztályfőnökömet, Herczeg Lászlónét. Köszönetet szeretnék mondani a pedagógusok azon a munkájáért, amit nap mint nap elvégeznek. Az elmúlt év különösen nehéz volt számukra, de a viszontagságos körülmények közt is kíválóan helytálltak - mondta el az országgyűlési képviselő. 


fotó: Griechisch Tamás

Hazánkban 1952 óta ünnepeljük június első vasárnapján a Pedagógus Napot, amely az oktatók-nevelők társadalmi megbecsültségének fontosságára hívja fel a figyelmet.

Legnépszerűbb cikkek