| 2021. december. 3. | 2 perc olvasás

Barcza Attila: Magyarországnak előre kell mennie

A Fidesz-KDNP és a magyar kormány a baloldallal ellentétben a gazdaság újraindításával, nem pedig megszorításokkal kezeli a válságot. Magyarországnak nem hátra, hanem előre kell mennie. Ennek érdekében négy fontos területen is előre lépünk – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

A világjárvány ellenére Magyarország továbbra is az egyik leggyorsabban növekvő gazdaság az Európai Unióban, ami a kormány gazdaságpolitikáját igazolja. A gazdasági teljesítmény mögött komoly munka van, így magától értetődő, hogy mindenkinek részesülnie kell a sikerből – mondta a képviselői irodájában tartott sajtótájékoztatóján Barcza Attila.

Visszaépül a 13. havi nyugdíj és a bérek is emelkednek

Sopron és a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy a magyar kormány tavaly áprilisban döntött úgy, hogy a családokat és gazdaságot segítő mentőcsomag mellett az időseket is támogatni szeretné. „A 80 ezer forintos nyugdíjprémium után most újabb jó hírünk van az időseknek, ugyanis visszaépítjük a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat, melynek teljes összegét jövő februárban biztosítja a kormány” – tette hozzá.

Barcza Attila elmondta, hogy januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér, és 260 ezer forintra a garantált bérminimum. A minimálbér így magasabb lesz a Gyurcsány-féle baloldal által fizetett 2010-es átlagbérnél. A képviselő szerint fontos lépés ez a kormány részéről, mert ennek hatására mindenkinek tovább emelkedhet a bére. 

A családok és a fiatalok is jól járnak

A Fidesz-KDNP számára a családok és a gyermekek támogatása az egyik legfontosabb feladat. Ennek érdekében a kormány visszafizeti a gyermeket nevelő családoknak az idén befizetett szja-t. Ez csaknem 2 millió szülőt érint, és összesen több 600 milliárd forintos támogatást jelent. „A baloldallal ellentétben, mi nem terheket teszünk a családok vállára, hanem támogatásokkal segítjük a boldogulásokat” – jelentette ki Barcza Attila.

Az idősek és a gyermeket nevelő családok mellett a kormány a fiatalokat is célzottan segíti – hívta fel a figyelmet a képviselő. A gazdasági növekedés lehetővé teszi, hogy januártól nem kell jövedelemadót fizetni a 25 év alattiaknak, ezzel havi több tízezer forinttal emelkedik a keresetük. Sopron és térsége országgyűlési képviselője hozzátette, hogy mi, soproniak is jól emlékszünk arra, mit üzent a fiataloknak Gyurcsány Ferenc, amikor kormányon volt. Szó szerint azt mondta a baloldal vezetője: „El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni!”.

Barcza Attila a sajtótájékoztatón leszögezte, hogy mi, soproniak sem véletlenül mondtunk nemet Gyurcsány Ferencre. A felsorolt intézkedések is mutatják, hogy ezúttal sem hátra, hanem előre kell vinni Magyarországot. Nem hagyhatjuk, hogy a múlt emberei ragadják meg ismét a hatalmat – tette hozzá az országgyűlési képviselő.  

Legnépszerűbb cikkek