Barcza Attila: meg fogom szolgálni a bizalmat

Az április 3-ai országgyűlési választásokat követően először volt a Sopron TV stúdiójának vendége a voksoláson győztes Barcza Attila. Sopron és térsége országgyűlési képviselője a nagyarányú győzelemről, a háborús helyzettel kapcsolatos kormányzati álláspontról és a fejlesztések fontosságáról is beszélt az interjúban.

- Hatalmas felelősséget érzek, és nagy bizalmat kaptam a soproni és térségbeli emberek részéről. Továbbra is azon fogok dolgozni, hogy ezt a bizalmat megszolgáljam. Biztos vagyok benne, hogy azon a fejlődési úton tudunk haladni, amin elindultunk 2010-ben. Munkámhoz elengedhetetlen, hogy szenvedély hajtson a közösség szolgálatára; itt kell élni, ébredni és együtt lenni az emberekkel, hogy megismerjük a valós problémákat.

Dr. Molnár Ágnes országgyűlési képviselőtársammal mindent megteszünk annak érdekében, hogy a meghatározó fejlesztések folytatódni tudjanak és elkészüljenek

- kezdte a beszélgetést Barcza Attila.

Az ukrán-orosz háború kapcsán elmondta: a legfontosabb a béke! -  Ez nem a mi háborúnk, nem szabad, hogy a magyar, köztük a soproni és térségi emberek fizessék meg az árát. Olyan szankciókat nem tudunk támogatni, ami a magyar családokra olyan terheket róna, amiket nem tudnak megfizetni.

fotó:Máthé Alexandra

 

A rezsicsökkentésre kitérve hangsúlyozta: bebizonyosodott mostanra, hogy nem „kampányfogásról” van szó, folytatni szeretnék, hiszen ezt vállalták.

 

-  Az Ukrajnából érkező kárpátaljai magyarokat és ukrán állampolgárokat Magyarország tárt karokkal várja, mind a kormány, mind a civilek segítséget nyújtanak nekik. Ugyanakkor a keresztény kultúrát és identitást is óvjuk, így továbbra is fellépünk a gazdasági migráció ellen, fenn kell tartanunk a déli határzárat - nyilatkozta a migrációs kérdésről Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

A teljes beszélgetést az alábbi videóban tekinthetik meg:

 

Legnépszerűbb cikkek