| 2021. július. 14. | 2 perc olvasás

Barcza Attila: Sopron nélkül nincs polgári Magyarország

Az 1921-es népszavazás centenáriumi emlékévével kapcsolatos felhívásról és az új nemzeti konzultáció aktuális kérdéseiről is beszélt Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője a Sopron TV Szerda este című műsorában.

- Sopron az otthonunk, Sopron a leghűségesebb város. 1921-ben hű maradt a magyar hazához, talán akkor tett a legtöbbet Magyarországért, amikor Magyarországnak a legnagyobb szüksége volt erre. Sopron egy csodálatos hely és itt élni mindig kitüntetés. 1277-ben, 1989-ben és 100 éve, 1921-ben is hatalmas tetteket hajtott végre, de történelme során máskor is, mindig is kiállt a haza mellett. Sopron számomra egy polgári város, én hiszem azt, hogy polgári Sopron nélkül nincs polgári Magyarország. Sopron a kékfrankos fővárosa, a zene városa, és mindannyiunk városa, és én azt gondolom és azt hiszem, hogy ezért a városért dolgozni a legnagyobb kitüntetés és a legnagyobb lehetőség. Magam számára nem tudok jobbat elképzelni, és minden soproni büszke lehet a városára. Ide sokan látogatnak, és az itt lakók szorgalmának köszönhetően láthatóan fejlődik a város - mondta a beszélgetés bevezetőjében Barcza Attila.

Felhívás a soproniakhoz

- A centenáriumi emlékév alkalmából felhívással fordulok minden soproni és környéki emberhez: akinek bármilyen emléke, története, vagy korabeli plakátja, fotója, tárgya van, esetleg tud olyan személyről, aki sokat tett a népszavazás sikeréért, vagy bármilyen családi története, információja van, amit megosztana másokkal is, forduljon hozzánk, és segítünk ezt közzétenni. A megkereséseket a [email protected] várjuk, mindenkivel felvesszük a kapcsolatot, hogy közösen bemutathassuk, hogy milyen nagyszerű városban élünk, milyen nagyszerű emberek éltek itt 100 éve - ismertette.

A teljes beszélgetés megtekinthető itt:

Fontos az oltás

- Jó irányba haladunk, jól állunk ebben a nehéz helyzetben is, az oltási program meghaladta az 5,5 millió beoltottat, de még mindig nagy kihívások előtt állunk. A vírusmutációk kapcsán is mindenkit arra bíztatok, hogy oltassa be magát. Világszinten vakcinahiány van, de Magyarországon rendelkezésre áll mindenféle vakcina, szabadon lehet választani köztük-tette hozzá.

Nemzeti konzultáció

- A mi jobboldali kormányzásunk során már megszokott dolog az, hogy nem csak négyévente kérünk véleményt és felhatalmazást az emberektől, hanem a ciklus közben is kikérjük véleményüket a nemzeti konzultáció segítségével, a kulcsfontosságú stratégiai kérdésekben. Hisszük és valljuk, hogy a következő időszak döntései hatással lesznek Magyarország hosszú távú boldogulására. Mindenkitől azt kérem, hogy ezt töltse ki – hangsúlyozta Barcza Attila, aki hozzátette: a gazdasági kérdések közül a családpolitikai intézkedésekről is kikérik az emberek véleményét, hiszen a családok számára kiemelten fontos, hogy hosszútávon előre tudjanak tervezni.

- A válság ellenére jó a gazdasági környezet Magyarországon, köszönhetően az elmúlt 10 év politikájának. Még az IMF is 4, 2 százalékról módosította 6 százalék fölé a várható GDP növekedést. A kérdések között szerepel az a stratégiai döntés, amelyhez még hasonló sem volt az elmúlt évtizedekben: amennyiben az 5 és fél százalékos GDP növekedést elérjük, akkor a gyermeket nevelő családok visszakapnák a befizetett adójukat egy bizonyos mértékig, ez nagyon nagy könnyebbséget jelentene számukra. Mi kíváncsiak vagyunk arra, hogy látják a magyar emberek, hogy mindannyiunk közös bevételét, ami az ország költségvetésében benne van, azt mire fordítsuk-részletezte a képviselő.

Legnépszerűbb cikkek