| 2022. június. 5. | 1 perc olvasás

Barlangban találkozott Ég a Földdel

Hatalmas, katarzisba hajló sikert aratott az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje című nagyszabású musical stábja a zsúfolásig megtelt fertőrákosi barlangszínházban szombaton este a királynők és királyok évadában. Szikora Róbert, Lezsák Sándor és Zsuffa Tünde darabja Árpád-házi Szent Erzsébet életéről lélekemelő, hosszan tartó, emlékezetes ünneplést hozott a nemzeti összetartozás napján a Fertő-táj 7 csodájának egyik legszebb helyszínén.

fotó: Griechisch Tamás

Felfokozott várakozás előzte meg a musical fertőrákosi bemutatóját. A jegyek villámgyorsan elkeltek a grandiózus látványvilágú produkcióra, amelynek hatalmas díszleteit öt kamion szállította a barlangszínházba, és több napig építették fel. Ebben az évadban ilyen kiállítású előadás nem érkezik több a játszóhelyre.

fotó: Griechisch Tamás


A mű budapesti előadásai kirobbanó erejű országos sikert értek el az Erkel Színházban. Az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb szabású musicalje készült el a Forrás Produkció előadásában, Cseke Péter rendezésében. A monumentális darab mintegy hetven tagú stábjában színészek, énekesek, táncosok, kaszkadőrök, artisták, gyermekszereplők lépnek színpadra. Egyedülálló látványvilág, fergeteges táncok, kimagasló művészi teljesítmények jellemzik az előadást, amelyben több olyan színész, illetve énekes is szerepel, akiket a soproni színházban rendszeresen láthatnak a nézők, hiszen a társulatot erősítik. 

fotó: Griechisch Tamás


A barlangszínházi atmoszférában a szombati előadás hangulata, a közönség szeretete, ünneplése olyan dimenzióba repítette az egész stábot, hogy a tapsrend hosszú percekig tartott. Ráadásként és meglepetésként Horváth Tamás, a Médiakult Kft. ügyvezetője, a produkció gyártásvezetője aranylemezt adott át az alkotóknak: Lezsák Sándor és Zsuffa Tünde íróknak, Szikora Róbert zeneszerzőnek, Károlyi Katalin zenei vezetőnek és Pataki András producernek.  

fotó: Soproni Petőfi Színház


 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek