A gasztrokulturális eseményen három kategóriában mérhetik össze főzőtudásukat a résztvevők. A fesztivál fővédnöke galántai Esterházy Antal herceg. A szervezők célkitűzése az idén is az, hogy a korabeli időutazás alkalmából megidézzék a 17. század szellemének ízvilágát, szokásait, pompáját.
A rendezvényen pénteken a térség településeinek vezetői főznek a Polgármesterek Kupája elnevezésű versenyen. Szombaton hivatásos szakácsok és amatőrök készítik el ételeiket az Úri Konyha és a Csárda Konyha kategóriákban.
A húsokat és a Pannonhalmi Apátság kertjéből származó, élő fűszernövényeket a fesztivál szervezői állítják a versenyző csapatok rendelkezésére. A versenyzők főztjeit többek között Opóczky István mesterszakács, a zsűri elnöke értékeli, de a zsűritagok között lesz Perje Csaba Oszkár, a bécsi Ritz Hotel főszakácsa.
A látogatóknak az ételek kóstolása mellett számos keretprogrammal is szolgálnak a szervezők. A fesztivál szombati napján egy barokk divatbemutató is rendeznek. A fenséges ételek mellé pedig a Fertő-táj neves pincészetei kínálják boraikat.
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2FK%25C3%2596Z%25C3%2589RDEK%25C5%25B0%2520GRAFIK%25C3%2581K%2F7.png)