| 2022. július. 17. | 1 perc olvasás

Barokk hangulat Bánfalván

A Bánfalváért Baráti Kör Kulturális Egyesület szervezésében immár negyedik alkalommal szervezték meg az egésznapos programot.

A hegyi templomban ünnepi búcsúi szentmisét celebrált Németh Attila, Sopron-Kertváros plébániai kormányzója. A kosztümbe öltözött vendégek, szervezők a Szentek lépcsőjén érkeztek le a Pálosok terére, ahol íjásztanoda, kézműves sátrak várják az érdeklődőket, a megnyitót követően pedig az Ars Historica társulat adott elő egy rövid darabot „Királyt láttunk, koronázzunk!” címmel, és boráldás is elhangzott. 

fotó:Griechisch Tamás
fotó:Griechisch Tamás

A megnyitón Igrecz Katalin szervező, a Bánfalváért Baráti Kör elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd dr. Farkas Ciprián polgármester elmondta, hogy Sopron több városrésze bír hagyománnyá vált közösségformáló rendezvényekkel, melyek sorába illeszkedik a Barokk Bánfalva. Ezek az események mind a helyi identitást, közösséget erősítik, ami a mostani, nehéznek ígérkező időkben is kiemelten fontos. Az ünnepségen részt vett Mágel Ágost önkormányzati képviselő is.

fotó:Griechisch Tamás

- A pálosok épített örökségét, a karmeliták templomát és múltját -búcsúnapjuk dátumához kötve - tárjuk a közönség elé, ami egy olyan barokk háttér, melyre kevés figyelem irányul a hétköznapokban, pedig óriási értéket képvisel – tudtuk meg Igrecz Katalintól.

fotó:Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek