| 2019. július. 12. | 1 perc olvasás

BarokKult Bánfalván

Ünnepi programot tart a hétvégén Sopronbánfalván két napon keresztül a Bánfalváért Baráti Kör. A Pálosok terén, a Barokk lépcsőn és a Hegyi templomnál királyi vadászattal, vásárral, zenei programokkal és előadásokkal várják az érdeklődőket.

Tavaly hívták életre a Barokk Ünnepet Bánfalván annak apropójából, hogy 300 éves lett a település felújított híres Barokk lépcsősora. Akkor nagy érdeklődés övezte a sokszínű programot. Ez adta az inspirációt a Bánfalváért Baráti Kör számára, hogy ismét megrendezzék a BarokKult elnevezésű rendezvényt, amely ezen a hétvégén már két napon keresztül várja az érdeklődőket. Szombaton fél négykor veszi kezdetét a mulatság toborzóval, zászlóbontással, illetve a királyi vadászat vendégeinek a bemutatásával. Ezután egészen a vasárnap esti zárásig egymást követik az izgalmas programok.


Archív felvétel

- Lesznek gyermekprogramok, zenei mulatság és ismeretterjesztő séták is, ahol a különleges, mesés múltról árulkodó falak és terek elmesélik a látogatók számára legizgalmasabb történeteiket is – emelte ki Igrecz Katalin, a Bánfalváért Baráti Kör elnöke, aki hozzáfűzte: a hétvégét ékessé tevő kavalkád nagyban köszönhető a Széchenyi 2020 pályázat támogatásának. - A kortárs művészet is helyet kap itt a hagyományok alkotta kincsek mellett, ugyanis a térre beköltöznek a Soproni Fotóművészeti Kör alkotásai is – fűzte hozzá.


Archív felvétel

Archív felvétel

A rendezvénynek a Pálosok tere, a Barokk lépcsősor és a Hegyi Templom ad otthont.

Borítókép: Archív

Legnépszerűbb cikkek