| 2021. április. 27. | 1 perc olvasás

Bécsben is nyitnak az üzletek és a szolgáltatók

Május 3-án Bécsben is megnyithatnak az üzletek és a testközeli szolgáltatók. A május 19-i országos nyitáshoz viszont valószínűleg még nem csatlakozik az osztrák főváros – jelentette be Michael Ludwig (SPÖ) polgármester kedden sajtótájékoztatón.

Michael Ludwig elmondta, „behatóan informálódtunk arról, hogy mi a helyzet a kórházakban. Mi még mindig a kritikus határ felett vagyunk, mivel az intenzív osztályokon kezelt betegek több mint 33 százaléka koronavírus-fertőzés miatt került oda“.

Mindezek ellenére május 3-án Bécsben is megnyithatnak az üzletek és a testközeli szolgáltatók. Mindenhol FFP2-es maszkot kell majd viselni, és a szolgáltatóknál csak negatív koronavírus-teszttel lehet igénybe venni a szolgáltatásokat. Május 3-án véget ér a kültéri maszkviselési kötelezettség. Egy hét múlva a múzeumok és az állatkertek is kinyithatnak Bécsben.

Michael Ludwig polgármester hangsúlyozta: nem tudja garantálni azt, hogy Bécs városa is részt vesz a május 19-i országos nyitásban. „A nyitást illetően minden lépésnek elővigyázatosnak és tartósnak kell lennie“ - mondta. Az oe24.at hírportál információi szerint a bécsi vendéglátóegységek belső terei még május 19-e után is zárva maradnak, és az edzőtermek sem nyithatnak meg még akkor.

 

Borítókép: Michael Ludwig polgármester, forrása: volksgruppen.orf.at

Legnépszerűbb cikkek