Bécsi vastaps a soproni színháznak

A Rejtő, a megejtő című zenés pódiumjátékot tekinthette meg a közönség Bécsben. A Soproni Petőfi Színház előadását az osztrák főváros magyarságát képviselő kulturális egyesület, az „Europa”- Club hívta meg. A produkció vastapsos siker aratott, a színészeket alig akarták leengedni a színpadról.

A soproni intézmény 2013-ban kötött együttműködési megállapodást a 960 tagot számláló bécsi „Europa”- Clubbal. Ennek keretében első lépésként a két fél kölcsönösen segítette egymás programjainak, előadásainak értékesítését, reklámozását. A partnerség rövid időn belül tovább fejlődött és a Petőfi Színház azóta már rendszeresen játszik kamaraelőadásokat Bécsben. Az ottani magyar nézők közül többen pedig bérletet váltottak a soproni teátrumba. 

A hétvégén a Rejtő, a megejtő című pódiumjátékot tekinthették meg a Bécsben élő magyarok. Nagy volt az érdeklődés, mintegy 220-an jöttek el a Komenszky iskola színháztermébe.


fotó: soproniszinhaz.hu

A zenés, szórakoztató összeállítás Rejtő Jenő szellemiségét idézte meg kabaréi, regényrészletei, novellái és versei segítségével. A nézők pedig kacagva utaztak egy olyan világba, ahol karikatúraszerű, valószerűtlen figurák és kalandok suhantak eléjük, miközben megelevenedett a pesti kabaré és kávéházi élet hőskora.

A produkció premierje ősszel volt a leghűségesebb város színházi nyílt napján telt ház előtt, vendégeskedett már Vászolyban és Győrben is.

Rejtő Jenő szerepében Ács Tamás színművész volt látható, akivel együtt komédiázott Molnár Anikó, Simon Andrea, Savanyu Gergely Horváth László és Papp Attila. A mostani bécsi előadás különlegességet is magában hordozott, hiszen a zongoránál ezúttal nem az est zenei szerkesztője Papp Gyula ült, hanem a 84 éves Bíró Attila karmester és zeneszerző, aki vállalta, hogy kimondottan erre az alkalomra csatlakozik a csapathoz. Szereti Sopront, a 2000-es évek elején korrepetitorként és zenei munkatársként dolgozott is színházban.

A vastapsot és közönségsikert hozó produkció után Smuk András, az „Europa”-Club elnöke köszöntötte a stábot és örült annak, hogy egyre gazdagabb és sikeresebb a soproni színházzal kötött együttműködésük.


fotó: soproniszinhaz.hu

fotó: soproniszinhaz.hu

Legnépszerűbb cikkek