| 2022. szeptember. 1. | 1 perc olvasás

Becsöngettek! Elkezdődött az iskola a Deák téri Általános Iskolában

Becsengettek, szeptember elsejével elkezdődött a tanítás a soproni iskolákban is. Idén is, mint minden évben, ingyenes füzetcsomagot biztosított Sopron Megyei Jogú Város önkormányzata az első és második osztályos tanulóknak, a város összes általános iskolájában.

fotó: Máthé Alexandra

Alsó tagozatos diákok műsorával kezdődött a tanévnyitó rendezvény a Deák Téri Általános Iskolában. Szeptember elején évről-évre, közel 10ezer diák kezdi meg tanulmányait a városban. A legkisebbek iskolakezdését idén is támogatja az önkormányzat – mondta el köszöntőjében dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere.

Idén is az önkormányzat az első és második osztályosoknak - 1200 gyermeknek - ingyen biztosítja a füzetcsomagot nagyjából 3 millió forint értékben. A magyar kormány támogatásának köszönhetően minden általános iskolás gyermek ingyen kapja a tankönyveket. A soproni intézmények felkészültek, és minden soproni családnak és gyermeknek sikeres tanévet kívánok”

- tette hozzá Sopron polgármestere.

fotó: Máthé Alexandra

Habár az oktatás csütörtökön kezdődött, az iskola dolgozói már az elmúlt 8 napban azon dolgoztak, hogy teljes értékű tanévet tudjanak biztosítani az intézménybe járó diákoknak. A tanulókhoz Asbóth Imre, az intézmény igazgatója is beszélt.

Bízunk benne, hogy egy iskolabezárástól mentes, szép időszak áll előttünk. Örömmel elmondhatom, hogy teljes létszámú tantestülettel vágunk neki a tanévnek, reményeim szerint minden programot és feladatot meg tudunk valósítani, amelyet idénre elterveztünk

– emelte ki Asbóth Imre.

fotó: Máthé Alexandra

A Deák Téri Általános Iskolában idén 3 osztályban összesen 60 elsős kisdiák kezdte meg tanulmányait. Az évnyitó végén Sopron polgármestere, dr. Farkas Ciprián füzetcsomagot nyújtott át a fiataloknak.

fotó: Máthé Alexandra

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek