| 2021. február. 1. | 1 perc olvasás

Befejeződött az oltás a soproni szociális intézményekben és idősotthonokban

Sopronban is befejeződtek a koronavírus elleni oltások az egyházi és az önkormányzati szociális intézményekben és idősotthonokban. A héten pedig a legidősebbek oltása következik Magyarországon.

A Soproni Szociális Intézményben január kilencedikén kezdődött meg a védőoltások beadása a Balfi utcai Idősek Otthonában. A kollégák és az ellátottak oltása folyamatosan zajlott. A hónap során az Ikva Idősek Otthona is sorra került,  a Hajléktalan ellátással együtt. Most pedig az intézmény arról számolt be, hogy a Balfi utcai Idősek Otthonában az oltási szakasz második fázisát teljesítették a hétvégén.

Sopronban a koronavírus elleni oltások minden intézetben, az egyházi és az önkormányzati szociális intézményekben és idősotthonokban is sikeresen lezajlottak.

Vasárnapig több mint kétszáz intézményben oltottak hazánkban, most pedig a legidősebbek oltása következik. Több tízezer regisztrált legidősebb oltására lesz lehetőség ezen a héten – nyilatkozta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője vasárnap az M1 aktuális csatornának.

Sopron polgármestere, Farkas Ciprián arra hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán, hogy a koronavírus-járvány csak a vakcinával állítható meg, ezért arra buzdít mindenkit, hogy regisztráljon az oltásra: www.vakcinainfo.gov.hu

Legnépszerűbb cikkek