| 2020. november. 23. | 2 perc olvasás

Befejeződött az útfelújítás a Király Jenő utcában

Megújult az úttest, a parkolók és számos járda burkolata a Király Jenő utcában. A már felújított játszótér mellett ez volt a legfontosabb a környéken lakók számára - hangzott el az átadáson. A munkálatok 100 millió forintos nagyságrendben valósultak meg. Az önkormányzat által idén indított útfelújítási programban mintegy másfél milliárd forint értékben zajlanak beruházások városszerte.

Újabb mérföldkőhöz érkezett Sopron infrastruktúrájának fejlesztése. Sajtótájékoztatón adták át a Király Jenő utcában a felújított parkolókat és járdákat hétfőn. A beruházásokra azért is volt szükség, mert az útfelületek elhasználódtak, és már nem feleltek meg a jelenlegi igénybevételnek.


fotó: Griechisch Tamás

- Az itt élők elsődleges kérése volt,, hogy az út és a játszótér újuljon meg. A tavalyi évben már a lakótelep mindkét játszóterének, most pedig a Király Jenő utca útburkolatának felújítása is megvalósult, ahol önkormányzati forrásból az úttestet, illetve a járdákat, a parkolókat érintette a beruházás. Bízom benne, hogy ez növeli majd az itt élők, és az erre közlekedők komfortérzetét – mondta el Juhász Adrienn, a körzet önkormányzati képviselője. 


fotó: Griechisch Tamás

A városvezetés a választásban, és azt megelőzően is számos beszélgetést folytatott a soproni polgárokkal azzal kapcsolatban, hogy ők mit tartanak fontosnak a város fejlesztése szempontjából. Akkor nagyon sokszor szóba került a közlekedés, infrastruktúra és a parkolókapacitás bővítése.

- Egy újabb állomásán vagyunk a városi útfelújítási programnak. Már az előző városvezetés idején kezdődött a folyamat, amikor a Modern Városok Program által biztosított forrásból számos soproni, nagy forgalmú belterületi út újult meg. Az egy éve hivatalba lépett új városvezetés szintén nagy hangsúlyt helyez erre a munkára, hiszen a soproniak számos alkalommal kérték és kérik tőlünk azt, hogy a közlekedési infrastruktúrát és a parkolókapacitást lehetőségeink szerint növeljük és fejlesszük. Ennek a kérésnek teszünk eleget minden alkalommal, amikor soproni belterületi utakat, városi utakat újítunk meg – részletezte dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere – Idén hangsúlyosan a Jereván lakótelepen a Határőr utca és környéke, az Ibolya úti lakóövezet és környéke, valamint itt, a Király Jenő utca és környéke újult meg, de beszélhetünk a Virágvölgyi útnak a fejlesztéséről, vagy éppen a lővereki Winkler útnak a megújulásáról is.


fotó: Griechisch Tamás

A polgármester kiemelte, erre a célra másfél milliárdos forráscsomag áll rendelkezésre. Az útfelújítási program nem ért véget, jövőre várható a folytatás, hiszen van még út, mely korszerűsítésre szorul. Először a nagy forgalmú, majd a kevésbé forgalmas, végül a legkisebb forgalmat lebonyolító utakat újítják meg, így súlyoztak és haladnak előre a programban.

- Köszönet a soproni városvezetésnek, hogy minden lehetőséget megragadva dolgoznak azért, hogy a soproniak életkörülményei még inkább javuljanak. Erre kiváló példa az átfogó út- és járdafejlesztési program, aminek egy újabb eleme valósulhatott most meg, egy olyan önkormányzati körzetben, ami nagyon dinamikusan fejlődik- emelte ki az átadáson Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.


fotók: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek