| 2021. május. 20. | 2 perc olvasás

Bejártuk a sopronhorpácsi fejlesztések helyszíneit

Sajtóbejárás keretében mutatták be a Sopronhorpácson zajló fejlesztéseket. Jó ütemben halad a bölcsőde és az óvoda fejlesztése, emellett út és járdafelújítások is zajlanak a településen. A jövőben több mint egymilliárd forintból újul meg 8 bölcsőde a térségben. A magyar kormány kiemelt célja a kistelepülésen élők életkörülményeinek javítása, valamint az, hogy a gyermekek a lehető legjobb körülmények között nevelkedhessenek.

A csütörtöki sajtóbejáráson Talabér Jenő elmondta: Sopronhorpácson az elmúlt években jelentős fejlesztések mentek végbe. A település 840 négyzetméteres járdaszakasza kormányzati támogatásnak köszönhetően újult meg. Az új óvodát a tervek szerint jövő tavasszal a bölcsődét pedig szeptemberben vehetik birtokba a gyermekek. A magyar kormány támogatásának köszönhetően Sopronhorpács az elmúlt években jelentősen fejlődött – tette hozzá Sopronhorpács polgármestere.


fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője hangsúlyozta: A Magyar Kormány támogatásának köszönhetően számos jelentős fejlesztés megvalósult az elmúlt időszakban a településen. Az óvoda a Magyar Falu Program keretében 55 millió forintos kormányzati támogatásból valósul meg, emellett az iskola építése is a tervek szerint halad. A megújult intézmények a környező településeken élő kisgyermekes családok számára is komoly segítséget jelentenek.

Barcza Attila (b), országgyűlési képviselő
Barcza Attila (b), országgyűlési képviselő
fotó: Griechisch Tamás

Annak, hogy a kisebb városokban, falvakban is létesülnek ilyen intézmények, annak közösség összetartó és népességmegtartó szerepe is van, és jól illeszkedik a családpolitikai intézkedések közé is. A magyar kormánnyal közösen dolgozunk azon, hogy a kisebb települések élők körülményeit megkönnyítsük és a szolgáltatásokat, illetve az infrastruktúrát fejlesszük. A sopronhorpácsi nyolc férőhelyes bővíthető minibölcsőde 80 millió forintos forrásból a megyei területfejlesztési keretből valósul meg – hangsúlyozta Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke.

Németh Zoltán hozzátette: A megyei területfejlesztési keretből 8 milliárd forintból valósulhatnak meg térségünkben bölcsődék, ezzel 1000 új férőhely létesül. Ez elsősorban a kisebb településeket érinti, Győr és Sopron külön kerettel gazdálkodik.

Németh Zoltán (j), a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke
Németh Zoltán (j), a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke
fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek