| 2021. március. 16. | 1 perc olvasás

Bejártuk az épülő Múzeumnegyed helyszíneit

Jó ütemben haladnak a Múzeumnegyed munkálatai. A fejlesztés kormányzati támogatással, több mint 3 milliárd forintból valósul meg a Modern Városok Programhoz kapcsolódva. A Storno-ház, a Fabricius-ház és a Tábornok-ház összekapcsolásával egy különleges múzeumi tér jön létre, és a közös udvar fölé egy üvegtetőt helyeznek el. A csütörtöki sajtóbejáráson dr. Farkas Ciprián polgármester, valamint dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek is részt vettek. A beruházás a tervek szerint 2022. március 31-re készül el.

A soproni Múzeumnegyed projekt során megvalósul a múzeumként működő Fabricius-ház, Storno-ház és az egykor lakóházként funkcionáló Tábornok-ház összekapcsolása, mellyel egy múzeumi egység alakul ki. A csütörtöki sajtóbejáráson a Múzeumnegyed projektvezetője kiemelte: a három épületből a belső terek faláttörésekkel történő összekapcsolásával, átjárók kialakításával egyetlen épületkomplexum válik majd.

Kőmíves János hozzátette: a fejlesztés tartalmazza a Tábornok-ház átalakítását, felújítását, udvarlefedését; a Fabricius-ház utcai és udvari oldalszárnyának felújítását, továbbá az épületek és a Storno-ház mögötti függőkert felújítását. Az újonnan kialakított központi fogadótér a Tábornok-ház fedett belső udvara lesz.


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián kiemelte, hogy az elmúlt időszakban tér és utcaburkolatok felújítására is sor került, emellett 25 belvárosi homlokzat épülete is megújult. A Fabricius-ház, a Storno-ház és a Tábornok-ház összekapcsolásával egy olyan épületkomplexum jön létre, ahol a soproniak és az idelátogató turisták is megtekinthetik kulturális kincseinket.

Sopron polgármestere hangsúlyozta: a Modern Városok Program keretében nemrégiben megújult a Lenck-villa és a Szent-Mihály templom. Az új Múzeumnegyed Sopron egyik legfontosabb kulturális központja és turisztikai célpontja lesz, mely szintén a Modern Városok Programnak köszönhetően valósul meg. A kivitelező birtokba vette az épületkomplexumot. A munkálatok jó ütemben haladnak, a tervek szerint a Múzeumnegyed jövő nyáron nyitja meg kapuit a látogatók előtt. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek