| 2020. április. 23. | 3 perc olvasás

Beköltözteti otthonainkba a Soproni Parkerdő csodáit a TAEG Zrt!

Beköltözteti a Soproni Parkerdő érdekességeit és aktualitásait az otthonainkba a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. A vállalat színes online tartalmaival nem csupán a Muck Endre Erdészeti Erdei Iskolában tanuló gyermekek figyelmét szeretné fenntartani a természet iránt, hanem a szüleikét, nagyszüleikét is. Az online térben megosztott tartalmak nagy sikernek örvendenek.

A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Muck Endre Erdészeti Erdei Iskolája  tantermi és  erdei foglalkozások formájában már a téli hónapokban elkezdte a gyermekek felkészítését, hogy tavasszal már kivihessék a soproni erdőkbe a csoportokat. Ez a folyamat a járvány miatt megszakadt – a folytatásra azonban óriási igény mutatkozott, ezért a TAEG Zrt. szakemberei elkezdtek keresni új felületeket és megoldásokat.

- Látva a saját gyermekeim, ahogy otthon tanulnak a digitális csatornákon keresztül, nekünk is el kellett gondolkodnunk azon, hogy miként fér bele az otthonlétbe a tananyag mellé az erdő, mint témakör – osztotta meg velünk dr. Takács Viktor, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Muck Endre Erdészeti Erdei Iskolájának vezetője. - Így a meglévő digitális anyagok mellé elkezdtünk mi is új tartalmakat kidolgozni – fűzte hozzá.

Dr. Takács Viktor, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Muck Endre Erdészeti Erdei Iskolájának vezetője
Dr. Takács Viktor, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Muck Endre Erdészeti Erdei Iskolájának vezetője

A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. munkatársai több felületen, változatos tartalmakkal szeretnék elérni, hogy a gyermekek és szüleik a négy fal között ülve is folyamatosan ismerkedhessenek a természettel – különös figyelmet fordítanak a Soproni Parkerdő kincseire, aktualitásaira.

- Az elsődleges fórumunk a Muck Endre Erdészeti Erdei Iskolának a közösségi oldala, valamint a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. honlapja is tartogat számos kiadványt letölthető formátumban – tudtuk meg a tangazdaság vezetőjétől. - Van egy médiagyűjteményünk is a www.taegrt.hu honlapon. Ezeken a fórumokon igyekszünk a saját és más szakmai műhelyek, erdei iskolák, múzeumok, egyesületek érdekes, valamint értékes tartalmait népszerűsítjük. Megosztunk cikkeket, videókat és akár egy-egy sokatmondó képet. Természetesen mi is folyamatosan tudósítunk a soproni erdőket érintő fejleményekről, az itt zajló munkákról, például a gyakran történő karbantartásokról, felújításokról – fejtette ki.

A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Muck Endre Erdészeti Erdei Iskolája rendszeresen szervez értékes programot a gyermekek számára.
A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Muck Endre Erdészeti Erdei Iskolája rendszeresen szervez értékes programot a gyermekek számára.

A tartalmak közül vannak olyanok, amelyekre különös gondot fordít a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. is. Országszerte sokan, többféle vetélkedővel igyekeznek a természet iránti kíváncsiságot fenntartani - a Muck Endre Erdészeti Erdei Iskola is hirdetett egy online megmérettetést.

- Ez a vetélkedő még április 26-ig, vasárnapig él. Ezzel a kezdeményezéssel az a fő célunk, hogy az általunk értékesnek vélt információk közül a résztvevők maguk fedezzék fel azokat az apró részleteket, amelyek számukra is később fontosak lesznek – világított rá dr. Takács Viktor. - Jelenleg a résztvevők körét nem szűkítettük le, így nem csak a gyerekek, hanem a velük otthon lévő testvéreik, szüleik, akár nagyszüleik is részt vehetnek ebben a kis játékban – hangsúlyozta.

Az elmúlt hetek tapasztalatai meglepően jók az erdei iskola számára, az emberek érdeklődése folyamatos, többen keresik az intézményt Facebook üzenetben, e-mailben, telefonon – a szakértők így biztosan nagy lendülettel folytatják a közös munkát a digitális térben. Az így megszerzett tudást a gyermekek biztosan eredményesen tudják majd hasznosítani a jövőben az erdei iskolai foglalkozások során.  

Legnépszerűbb cikkek