| 2022. augusztus. 13. | 1 perc olvasás

Belső felújításon esett át az Iparosok és Vállalkozók Fertőszentmiklósi Ipartestülete

Belső felújításon esett át az Iparosok és Vállalkozók Fertőszentmiklósi Ipartestülete. Új nyílászárókat szereltek be, valamint megújultak a vizesblokkok, és néhány helység is.

fotó: Griechisch Tamás

Péntek délután ünnepelték meg az ipartestület épületének felújítását a tagok. Ács József elnök szerint jól sikerültek a munkálatok, amelyekből a kisvállalkozók is kivették a részüket. „Az ipartestület a helyi vállalkozók székháza. Az épület teljes ablakcseréjét, a teljes vízvezeték- és villanyhálózat cseréjét sikerült megvalósítani. Ezek mellett új járólapokat raktunk le, beltéri ajtókat cseréltünk, valamint a vizesblokkok is jelentős ráncfelvarráson estek át. Jól álltak hozzá a tagok a munkához, és a Magyar Falu Programban elnyert 6 millió forint mellé közel ennyi önrészt tudtak a vállalkozók is belefektetni a segítségükkel - tette hozzá Ács József.

fotó: Griechisch Tamás

A település polgármestere, Horváth Tibor is üdvözölte a felújítást. „A célunk az volt, hogy a fertőszentmiklósi vállalkozói rétegnek, elsősorban a kisvállalkozóknak legyen olyan kulturált bázisuk, ahol összejöhetnek, közösséget formálhatnak, tanfolyamokat tervezhetnek és végrehajthatnak. A Magyar Falu Program támogatása mellett sokat invesztáltak a munkába a vállalkozók is, bízunk benne, hogy a jövőben is hasonlóan sikeres projekteket tudunk véghezvinni – emelte ki Fertőszentmiklós polgármestere.

Az eseményen részt vett Barcza Attila is. Sopron és térsége országgyűlési képviselője gratulált az elkészült felújításhoz.
„ Azt gondolom, hogy jó helyre került a 6 millió forint, melyet önerővel kiegészítettek, és a székház belső felújítása nagyon szép lett. A program célja a közösségek, civil szervezetek támogatása és segítése, így egy kicsit különleges, hogy egy ipartestületet támogat ebben a formában a magyar kormány. A helyi cégeket, kisvállalkozásokat tömörítő fertőszentmiklósi ipartestület amellett, hogy jó közösség, helyi iparűzési adóval járul hozzá a város fejlődéséhez – hangsúlyozta Barcza Attila.

fotó: Griechisch Tamás

Az esemény végén Simonics Péter plébános áldotta meg az épületet.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek