Bemutatjuk a soproni és környékbeli oktatási intézmények képzési kínálatát

A koronavírus- járvány miatt idén online formában mutatkoznak be a soproni és környékbeli oktatási intézmények. Az egyedi kezdeményezés lehetőséget ad arra, hogy a diákok az íróasztaluk mellől tájékozódjanak a továbbtanulási lehetőségekről és a képzések részleteiről.

Jelenleg nincs lehetőségük a diákoknak, hogy személyesen tekintsék meg a középiskolák és a felsőfokú intézmények képzési palettáját. Ebben a helyzetben ad segítséget az online tér, ahol filmek és a képzéshez tartozó információk állnak a továbbtanulók rendelkezésére. A Soproni Szakképzési Centrum 8 iskolája várja a gyerekeket, akik valamilyen szakmát szeretnének tanulni szakképző iskolában vagy technikumban. A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Roth Gyula Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola az erdő és a környezet iránt érdeklődőket várja. A Soproni Széchenyi István Gimnázium 4 és 6 évfolyamos osztályokat indít. A Soproni Egyetem négy karon és megannyi szakon várja az érettségizett diákokat, akik a patinás intézményt választják.

A SopronMédia segít eligazodni a pályaválasztóknak a képzési lehetőségek között. Munkatársaink részt vettek a Soproni Egyetem négy karának online nyílt napjára készült filmjének elkészítésében. Emellett kollégáink forgatták a Széchenyi István Gimnázium és a Soproni Szakképzési Centrum Fáy András Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum bemutatkozó videóit.

Összegyűjtöttük a minden említett intézmény filmjét, hogy egy helyen tudjanak keresni az érdeklődők.

A videókat itt tekinthetik meg: http://www.sopronmedia.hu/beiskolazas

Borítókép; pixabay 

 

Legnépszerűbb cikkek