| 3 perc olvasás

Bemutatkoznak a polgármesterjelöltek

Szerkesztőségünk a június 9-ei önkormányzati választások kapcsán lehetőséget adott arra, hogy a Sopronban nyilvántartásba vett polgármesterjelöltek bemutassák programjukat felületeinken egyenlő feltételekkel. Négy jelölt juttatta el hozzánk bemutatkozását, ők cikkünkben olyan sorrendben jelennek meg, ahogy a szavazólapon szerepelnek: Holpár Csaba (MKKP), Reischl Gábor (Jobbik–Konzervatívok), dr. Farkas Ciprián (Fidesz–KDNP), Sovány Endre (Független). Jakál Adrienn (Párbeszéd–Zöldek, DK, MSZP) és Horváth Gábor (Mi Hazánk) nem válaszolt megkeresésünkre. Érdekesség, hogy a hat polgármesterjelölt közül hárman – Holpár Csaba (Fertőrákos), Horváth Gábor (Fertőszentmiklós) és Sovány Endre (Völcsej) – nem állandó soproni lakosok.

Holpár Csaba (MKKP)

"Holpár Csaba vagyok, soproni születésű, 42 éves, házas, három gyermek édesapja. A klasszikus politikai út egy zsákutca. Nálunk központi irányítás helyett, helyi arcok viccesen hívják fel a figyelmet komoly dolgokra, például az ingázók problémáira. A fél város Ausztriába ingázik, és ezért a város jelentős része is az így hazahozott pénzekből él, de az ország és a város vezetése tétlenül nézi, hogy a határon szívatják a dolgozni vágyókat, és hogy újabb kishatárokat zárnak be. Tömegközlekedési gondok: az újonnan épült lakóparkok nagy része szűkös - ráadásul mindenféle szolgáltatás nélküli, pedig helyben adják ki az építési engedélyeket –, és a buszok be sem tudnak oda menni. Ezek is bökik a csőrünket: parkolási gondok, kijelölt rakodóhelyek szűk száma; elhagyott, pusztuló épületek tucatjai, postabezárások; nyilvános WC-k csekély száma; Soproni Vízmű elajándékozása; az itt élők létesítsenek soproni lakcímet, a Fertő tavon öt év alatt csak a pusztításig jutottak, a cölöpházakért nagy kár."

Reischl Gábor (Jobbik–Konzervatívok)

"1963-ban születtem Sopronban. Az Alsólövérekben nőttem fel, itt élek most is. Az erdészeti szakközépiskolában érettségiztem 1981-ben. Az Erdészeti és Faipari Egyetemen diplomáztam okleveles erdőmérnökként 1988-ban. Később még három szakmérnöki diplomát szereztem, jól beszélek németül. 28 éven át a Fertő–Hanság Nemzeti Parknál dolgoztam, 8 évig annak igazgatójaként. Jelenleg egyéni vállalkozóként igazságügyi szakértő vagyok.

Főbb programpontjaim: – Adjuk vissza a Fertő tavat a soproniaknak! Természetes alapanyagok beton és üveg helyett, szálloda nélkül! – El a kezekkel Sopron fáitól! Több zöldfelület, kevesebb kő! – Tisztítsuk meg városunkat a szeméttől! Szigorú fellépés az illegális hulladéklerakókkal szemben. Tiszta várost, gondozott közterületeket! – A történelmi belváros épületeinek állagmegóvása, a felújítások folytatása; – A határon átnyúló kapcsolatok fejlesztése; – A közösségi közlekedés utascentrikussá tétele; – Új stratégia a közbiztonság javítására; – Egyes kisposták újra nyitása.”

 

Dr. Farkas Ciprián (Fidesz-KDNP)

Tisztelt Soproniak!

Az elmúlt években példátlan kihívásokkal kellett szembenéznünk, de mi, soproniak bebizonyítottuk, hogy közös erővel nagy dolgokra vagyunk képesek. Sopron lendületes fejlődésének eredménye, hogy megépült az M85-ös gyorsforgalmi út, a Rendészeti Integrált Központ, az új Lőver uszoda, a Múzeumnegyed, az új Árpád utcai parkolóház, miközben folytatódott ikonikus épületeink, a belvárosunk, a bölcsődéink, az óvodáink és az iskoláink megújulása. A sort pedig még hosszan folytathatnánk. A mi célunk azonban az, hogy Sopron fejlődése folytatódjon. A jövőben is azért kívánunk dolgozni, hogy a helyi gazdaságot és a turizmust erősebbé, a közlekedést pedig még korszerűbbé és biztonságosabbá tegyük. Mi egy olyan várost és egy olyan közösséget szeretnénk tovább építeni, ahol jó élni, ahol jó családot alapítani és gyermeket nevelni. Ehhez azonban meg kell őriznünk hazánk és városunk békéjét, biztonságát is. 

Ne kockáztassuk Sopron fejlődését június 9-én! Maradjunk lendületben!

Sovány Endre (Független)

„Tisztelt Választópolgárok!

Bemutatkozom mint független, civil polgármesterjelölt. Sovány Endre villanyszerelő vagyok, a szakmámban dolgozom. Évek óta nyíltan és keményen, megoldásokat keresve küzdök a helyi gondok ellen. Számomra a függetlenségem a legfontosabb, mert ez annak a szabadságnak az alapja, amit civilként, közösségi emberként másokra fordíthattam. Ezt a szabadságot szeretném hivatalba lépésemmel megosztani és az itt élők szolgálatába állítani. Hiszem, hogy együtt felszámolhatjuk, ami ember és ember közé éket verhet! Megválasztásom esetén az alábbi témákkal kezdem munkámat: 1. Közbiztonság 2. Közlekedés, parkolás 3. Közvilágítás 4. Lakhatási feltételek 5. Szociális háló 6. Korrupció – zéró tolerancia 7. Független helyi média 8. Ingázók gondjai 9. Köztisztaság 10. Fertő tavi beruházás 11. Zöldebb Sopron 12. Átláthatóság, civil felügyelet. A soproni polgárokkal együtt és értük fogjuk vezetni a várost.

Kinyitjuk a városháza kapuit, hogy mindenki elmondhassa véleményét, javaslatát, kritikáját.”

Legnépszerűbb cikkek