| 2019. június. 8. | 1 perc olvasás

Bemutatkoztak az erdőgazdaság vadászkutyái!

Bemutatkoztak a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vadászkutyái szombaton a Soproni Parkerdőben, a Muckon. A játékos, szórakoztató, mégis informatív program az „Oktatással a természet oldalán” című programsorozat fontos fejezete.

Bánáti László parkerdei és kommunikációs igazgató köszöntője és bevezetője után bemutatták a meghívott kiképzőket és kutyáikat. Geiger Kálmán kis münsterlandi vizsláival érkezett a rendezvényre, amelyek tanulékony, vidám természetű és szelíd ebek. Gazdájuk mindenes vadászkutyaként mutatta be őket, de azt is elmondta: mozgékonyságuk miatt a nem vadászati célra tartott ebek is nagy mozgásigényűek, ezért számukra valamely ügyességi sport mindenképp ajánlott. 

Sosztarich Krisztián és labrador retrieverei már bejárták Európát. A kiképző elmondása alapján sikereikhez hozzájárul az is hogy a kutyák Soproni-hegyvidéken nevelkedtek. Az itteni változatos terepen készülnek fel a megmérettetésekre, amelyek az ebek és gazdájuk kreativitását és problémamegoldó képességét is egyaránt fejleszti.

A kis münszterlandi vizsláktól élőben láthattak az érdeklődők csapa kidolgozást és apportírozást,  amellyel bizonyították puhaszájúságukat és hogy egy számukra ismeretlen, nehéz terepen mennyire feltalálják magukat. A retrieverek feladata eltérő jellegű, amely abból is fakad, hogy folyamatosan kommunikálnak vezetőjükkel. A feladatvégrehajtás sikere kutya és gazdájának együttes eredménye, legyen szó előre elrejtett vagy messzire ellőtt dummy bábú felkutatásáról és visszahozataláról.

A TAEG Zrt. családi programjai a nyáron is folytatódnak, részletekért a taegrt.hu honlapra látogathat. 

Képek forása: Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.

Legnépszerűbb cikkek