| 2020. július. 4. | 2 perc olvasás

Bemutatták a LESZ VOLT! című filmet Sopron Fő terén

Bemutatták szombat este Sopron Fő terén a LESZ VOLT! című filmet, amely a Telekom VOLT Fesztivál 28 éves történetének legszebb és legemlékezetesebb pillanatait foglalja össze interjúkkal és koncertrészletekkel.

Lobenwein Norbert alapító főszervező a bemutató előtt arról beszélt, hogy miután kiderült, augusztus előtt nem lehet nagyobb rendezvényt tartani, így a VOLT Fesztivált sem, arra gondoltak, hogy valamivel mégis csak szeretnék meglepni a soproniakat és azt a több tízezer embert, akik a városba érkeznek ilyenkor. A másfél órás film a VOLT 28 éves történetét foglalja össze, megidézve azt is, hogy milyen lett volna az idei fesztivál.

Sopron számára a VOLT ugyanazt jelenti, mint fordítva, hiszen mindig is azt mondtuk, hogy a város olyan hátteret ad a rendezvénynek, ami miatt nem tudjuk elképzelni, hogy ez más városban működjön. A Tűztorony is épp ezért kapta meg idén is a VOLT-os ruháját, hiszen az elmúlt több mint tíz évben is megkapta és úgy véltük, akkor lenne igazán stílusos, ha most is úgy nézne ki, mint korábban ilyenkor – mondta.

Kitért arra is, hogy amikor elhangzott, hogy elmarad a VOLT, szívmelengető volt látni, hogy szinte kizárólag támogató üzeneteket kaptak. Olyan közeg vesz körbe minket az országban, de Sopronban különösen, amelyért nagyon hálásak vagyunk. Látjuk, hogy a soproniak valóban szeretik a VOLT-ot – emelte ki.


fotó: Griechisch Tamás

Fülöp Zoltán azt mondta, hogy a filmmel nem helyettesíteni szeretnék az idei fesztivált, hanem pótolni azt az űrt, amelyet a VOLT idei elmaradása okozott. A filmben megjelenik az is, hogy a városnak milyen a kapcsolata a VOLT-tal, hogyan, mitől lett a VOLT olyan, amilyenné vált.


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián polgármester azt emelte ki, hogy Sopronnak továbbra is szívügye a VOLT. Sok mindenről vagyunk híresek, de a VOLT az a kulturális rendezvénye a városnak, amelyre nagyon büszkék lehetünk, amelyről messze földön híresek vagyunk. Soproni emberek találták ki, Sopronban született és soproni emberek tették igazán naggyá. Mondhatjuk azt, hogy a VOLT Fesztivál az a soproni emberek sikere, a város sikere – fogalmazott a polgármester.

A filmet július 5-én este a Petőfi TV is bemutatja.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: LESZ VOLT!

Legnépszerűbb cikkek