| 2022. január. 21. | 1 perc olvasás

Bemutatták a Magyar Televízió legendás riporterének regényét

Pomezanski György A háló nem ereszt című új könyvét mutatták be pénteken a Liszt Caféban a magyar kultúra napja alkalmából.

A Soproni Petőfi Színház kreatív tanácsadójának, a Magyar Televízió legendás, népszerű riporterének, a Duna Televízió egykori alelnökének regénye a Stolzok történetét tárja elénk. Főhősökké váltak így, de sorsukat nézve helyettesíthetnénk őket bármilyen névvel. A családi utakba bepillantva a történelem, egy rendszer kerekei forognak előttünk, és körbevesznek láthatatlan hálók.

"A regényben egy vérbeli lengyel-magyar történet bontakozik ki. Bevallom, benne van saját családom eredetregéje is, meg a nem egészen "akadémiai pecsétes" történelem. Persze szerelem és csalódás, küzdelem a létért és az igazságért, a lengyel-magyar összefonódás szükségességéről és gyökereiről" - mondta Pomezanski György. 

Íme a regény ajánlója: "A regényben szereplő Stolzok semmiben sem különböznek több millió magyar családtól. Megszületnek, élnek, átélnek, túlélnek, elhalnak. Életük keserédes, akár a rögvalóság, amelyben olykor betelepítik, olykor kitelepítik őket, hol helyükre kerülnek, hol kiebrudalják őket onnan. Vannak köztük vicces hányavetik és siránkozók, sikeresek és sikertelenek. És persze szeretik a „gyengébb nemet”, vagy az éppen imádott férfit ajnározzák. Csak az idő múlásával döbbennek rá, hálóban ficánkolnak, amely nem ereszt. Vagy „Petikepetike”, alias Horst, a nők élvezetének okozója, megússza? És Ön, nyájas olvasó? Amíg a választ keresi, gondoljon arra, hogy a remény hal meg utoljára." 


fotó: Máthé Alexandra

fotó: Máthé Alexandra

fotó: Máthé Alexandra

Legnépszerűbb cikkek