| 2021. augusztus. 17. | 1 perc olvasás

Bemutatták az Euroliga sorsolás kalapjait

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) hétfőn délután kiadta a csütörtöki Euroliga sorsolás kalapjait. A Sopron Basket a cseh Prága együttesével, a harmadik kalapba nyert besorolást, így velük nem kerülhetnek össze.

A kalapok kialakításánál a klubok elmúlt három évi nemzetközi eredményét vették figyelembe. Az első kalapban a címvédő orosz Jekatyerinburg és a török Fenerbahce foglal helyet.
A Női Euroliga 2021/2022-es szezonjának sorsolását csütörtökön 11 órától tartják Münchenben, melyet a FIBA Youtube csatornáján élőben lehet nyomon követni.

Kalapok

1: UMMC Ekaterinburg (RUS), Fenerbahce (TUR)
2: Dynamo Kursk (RUS), CB Avenida (ESP)
3: ZVVZ USK Praha (CZE), Sopron Basket
4: Spar Girona (ESP), BLMA (FRA)
5: TTT Riga (LAT), Galatasaray SK (TUR)
6: Umana Reyer Venezia (ITA), Basket Landes (FRA)
7: VBW Arka Gdynia (POL), PBC MBA Moscow (RUS)
8: Konferencia 1 selejtező csoport győztese (Kayseri/Sepsi/Szekszárd), Konferencia 2. selejtező csoport győztese (Bourges/Schio/Valencia)

Az 1-es selejtezőnek Sepsiszentgyörgy, a 2-esnek Schio ad otthont. A győztesek csatlakoznak az Euroliga mezőnyéhez, a többiek az Európa Kupában folytatják.

Egy csoportba, egy nemzetből maximum két klub kerülhet. Amennyiben három olyan nemzet is lesz, mely három klubot delegál, akkor maximum két nemzet 2-2 csapata lehet egy csoportban. Amennyiben egy országot két klub képvisel, akkor azokat lehetőség szerint külön csoportba kell sorolni.
 

Legnépszerűbb cikkek