Bemutatták az új japán tanárnőt!

Városunkban már hagyomány, hogy ingyenes japánnyelv-tanfolyamot indít a város. Az új oktató Hori Yukari már megérkezett Sopronba – őt köszöntötte a városházán dr. Farkas Ciprián polgármester és dr. Simon István alpolgármester.

A magyar gasztronómia és szokások is szóba kerültek a polgármesteri irodában megtartott találkozón. Hori Yukari japán nyelvtanár Sopronban tölti a következő két évet, hogy a város által indított japán tanfolyamon oktassa a nyelvre az érdeklődőket. A tanárnő Sopron testvérvárosából, Kazunóból érkezett, továbbápolva egy régi hagyományt.

fotó: Griechisch Tamás
Én tanítom japánra az érdeklődőket a következő időszakban. Nagyon örülök, hogy itt lehetek, köszönöm a kedves fogadtatást, hamarosan találkozunk az órákon

- mondta Hori Yukari. 

fotó: Griechisch Tamás
Sopronba 1997-ben érkezett az első japán tanár Kazunoból. Az elmúlt évtizedekben szoros és kiváló partneri kapcsolat alakult ki testvérvárosunkkal. Az ingyenes nyelvtanfolyamok iránt rendkívül nagy az érdeklődés, így idén Hori Yukari személyében új japán tanárnő érkezett városunkba

– hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián.

fotó: Griechisch Tamás

Hori Yukari online formában már tanítja a haladó csoportot, a következő év elején pedig a kezdő tanfolyamot indítja el, melyet személyes jelenléttel tartanak meg télen a Tankerületi Központ, tavasszal pedig a Széchenyi István Gimnázium épületében. A jelentkezés módját az önkormányzat fogja közzétenni hirdetményében. A tanárnőt a találkozón dr. Simon István alpolgármester is biztosította arról, hogy minden segítséget megadnak számára városunkban, ahol a soproniak vendégszeretetéről is meggyőződhet majd.

fotó: Griechisch Tamás

 

Legnépszerűbb cikkek