Bemutatták Bősze Balázs posztumusz kötetét

Naplórészletek - Megcsalt örökkévalóság – ezzel a címmel jelent meg Bősze Balázs, költő, író posztumusz kötete. A Sopron Kultúrájáért díjjal kitüntetett alkotó három évvel ezelőtt hunyt el. A könyv anyaga így összességében még nem jelent meg egyetlen kiadványban sem.

A kötetet kedden este mutatták be a Liszt Központban, ahol a családtagok és barátok mellett számos soproni irodalomkedvelő is megjelent, köztük Sopron város polgármestere: Dr. Fodor Tamás, aki egyben a kötet mecénása is. Az Aegis Kultúráért és Művészetért Alapítvány gondozásában megjelent könyvet Szarvas Melinda, a kötet szerkesztője, Dr. Kovács András író, publicista és ifj. Bősze Balázs, a szerző fia mutatta be, a beszélgetést Takács Tamás irodalmár moderálta.

„Már több mint három éve a csillagok magasából tekint le ránk, miközben égi íróasztala mellett, a révbe érkezettek boldog békességével rója sorait sokunk szeretett költője, Bősze Balázs. Versein, írásain keresztül képet és tükröt kaphatunk hitről, hűségről, barátságról, szeretetről, szerelemről, családról, hazáról, s a szeretett szülővárosról” – emlékezett vissza Bősze Balázsra Dr. Kovács András.

Az író, költő fia kiemelte: még édesapja életében közösen kezdték meg a naplórészletek kötetbe rendezését, halála után a család fogott össze, hogy az irodalmi hagyaték méltó módon jelenjen meg az olvasók előtt. A beszélgetésben nem csupán, mint elismert irodalmi személyiség jelent meg Bősze Balázs, hanem mint szenvedélyes közösség szervező, örök igazságkereső és példamutató családapa.

A kötet bemutatójának fényét a szerző lányainak: Bősze Beának és Bősze Bernadettnek, illetve Kovács Felíciánnak az előadása emelte.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek