| 2021. január. 20. | 1 perc olvasás

Bemutatták Burgenland tartomány oltási tervét

Négy fázisban oltják be a burgenlandiakat a koronavírus ellen a következő hónapokban. Ez áll a tartományi oltási tervben, amit szerda délelőtt mutattak be Kismartonban. Bár a sorrend már világos, a pontos időbeosztás attól is függ majd, mikor áll rendelkezésre elegendő oltóanyag – tudósít a volksgruppen.orf.at.

A tartományi oltókampány első fázisa jelenleg is tart: ennek részeként az ápoló- és idősotthonok lakóinak, az egészségügyi dolgozóknak, valamint a járvány által különösen veszélyeztetett krónikus betegeknek és a 80 év feletti lakosoknak ajánlják fel a védőoltást Burgenlandban. Ehhez az orvosi kamara 30 orvost bocsát a tartomány rendelkezésére.

A második szakaszban a 70 éven felüli burgenlandiak, a közoktatásban és a szociális szférában dolgozók, az ország kritikus infrastruktúrájához tartozó cégek munkatásai, bizonyos egészségügyi szolgáltatók, például a gyógymasszőrök valamint a várandós kismamák hozzátartozói számára válik elérhetővé a koronavírus elleni vakcina.

A harmadik fázis során a 60 év felettiek, az üzletek, éttermek, szállodák alkalmazottai, illetve a felsőoktatás, az idegenforgalom, és a sport területén dolgozók juthatnak hozzá a vakcinához. Ezt követően pedig mindenki más is felveheti az oltást Burgenlandban.

Leonhard Schneemann tartományi tanácsos az oltási terv szerdai sajtótájékoztatóján
Leonhard Schneemann tartományi tanácsos az oltási terv szerdai sajtótájékoztatóján
Fotó:ORF

Burgenlandban eddig mintegy négyezren részesültek koronavírus elleni védőoltásban, ez heti átlagban kétezer beadott adagot jelent – közölte Leonhard Schneemann tartományi tanácsos. A politikus hozzátette: legfőképp a vakcina utánpótlásától függ, hogy az egyes érintettek mikor kerülnek sorra. A beérkező szállítmányokat állami szinten osztják szét, így annak ellenére is előfordulhatnak késések, hogy Burgenland felkészült a lakosság gyors átoltására – jegyezte meg Leonhard Schneemann.

Legnépszerűbb cikkek