| 1 perc olvasás

Bemutatták dr. Várszegi Asztrik emeritus pannonhalmi főapát könyvét Sopronban

Szerdán mutatták be Várszegi Asztrik emeritus pannonhalmi főapát és Palotai Gabriella pszichiáter Pár-beszédben című beszélgetőkönyvét a Pedagógusok Soproni Művelődési Házában. A kötetben a szerzők covid-19-járvánnyal kapcsolatos gondolatait és érzéseit ismerhetik meg az olvasók.

Várszegi Asztrik emeritus főapát és Palotai Gabriella pszichiáter a covid-19-járvány idején kezdtek el online beszélgetni. A karanténidőt használták ki, hogy három évtizedes munkakapcsolatukra visszatekintve megosszák egymással a járványhelyzet adta érzéseiket és gondolataikat.

fotó: Rombai Péter 

Az eseményen Filep Márk önkormányzati képviselő is részt vett. 

 

Dr. Várszegi Asztrik emeritus főapát városunk meghatározó alakja, hiszen már hosszú évtizedek óta öregbíti Sopron hírnevét. Kiemelt feladatának tekinti, hogy a különböző nézőpontokat közelebb hozza egymáshoz. Látogatásai során mindig a béke fontosságára hívja fel figyelmet, ami a világban zajló eseményeket tekintve az egyik legfontosabb kérdés napjainkban

- tudtuk meg Filep Márktól.

fotó: Rombai Péter 

A kényszerű bezártság és korlátozások ellenére a beszélgetés élő, és mindenkinek, nem csak szakembereknek szól. A beszélgető felek gondolatait személyes élményeik hitelesítik. Ugyanakkor a párbeszéd folyamatában mély igazságok születnek, amelyek mentén – négy év távlatából – még inkább magára ismerhet az olvasó.

fotó: Rombai Péter 

"A párbeszéd ma nagyon hiányzik a közéletből és a mindennapi élethelyzetekből is. Két különböző területről érkező ember beszélgetésében az egyik le akarja győzni a másikat. A beszélgetés során nem hallják meg egymás elgondolását, elképzelését, csak a saját gondolataikkal vannak elfoglalva. A kötet legfőbb üzenete, hogy minden személy meglátása fontos, legyen szó lélekről, hitről, magányról és szeretetről."

Szerzőtársammal a mindennapjainkat átszövő emberi kérdéseket közelítettük meg egyszerű, közérthető formában. Legfőbb célunk, hogy irodalmi idézeteken keresztül bátorítást és vigasztalást nyújtsunk az olvasóknak

– mondta el portálunk kérdésére Várszegi Asztrik emeritus pannonhalmi főapát.

fotó: Rombai Péter 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek