| 2018. augusztus. 7. | 1 perc olvasás

Benne lehet a tévében!

A CNN, a National Geographic és a Lonely Planet tévécsatornába is bekerülhetnek azok a nézők, akik ellátogatnak a fertőrákosi barlangszínháza A chicagói hercegnő című nagyoperett hétvégi előadásaira. Sopron és Fertő-táj csodáiról, turisztikai intézményeiről, produkcióiról forgatnak image-filmet több kamerával és drónokkal, hogy a külföldi turisták is kedvet érezzenek ellátogatni a térségbe.

Talán Kálmán Imre sem gondolta volna azt, hogy a Budapesti Operettszínház produkciójával nemzetközi szinten is bekerül majd a televíziós csatornákba és drónok repkednek az égen, amikor a közönség az ő muzsikájára kíváncsian gyülekezik a nézőtéren.

Az operettkirálynak a műve, szellemisége mind előrevetítette a műfaj jövőjét, küldetését. Kálmán Imre ezzel az alkotásával gyakorlatilag megelőzte a korát. Amikor megszületett A chicagói hercegnő, akkor a magyar zeneszerzőt nagyon megérintette az amerikai életérzés. Talán ezért is versenyeztette meg ebben a művében a dzsesszt és az operettet. Parádésan sikerült ez neki, s valószínűleg nem is véletlen mondták róla, olyan tehetséges volt a zenében, mint Bartók Béla, akivel együtt jártak a Zeneakadémiára.

Kálmán Imre Siófokon jött a világra 1882. október 24-én. A születésnapja 2002-óta A magyar operett napja. És milyen furcsa az élet, Lehár Ferenc pedig épp ezen a napon hunyt el az ausztriai Bad Ischlben.

Kálmán Imre sorsa kalandosabb, színesebb mint egy operett. A chicagói hercegnőben a közönség ezt érezheti majd a határtalan muzsika segítségével, sztárénekesek tolmácsolásában. Színpadra lép Fischl Mónika, Kalocsai Zsuzsa, Homonnay Zsolt, Kerényi Miklós Máté, Földes Tamás, Csere László és a magyar nyelvű esteken Szulák Andrea is. A rendező Béres Attila.


Időpontok:
    2018. Augusztus 10. Péntek 20:00 - Barlangszínház (magyarul)
    2018. Augusztus 11. Szombat 20:00 - Barlangszínház (magyarul)
    2018. Augusztus 12. Vasárnap 20:00 - Barlangszínház (németül)

A chicagói hercegnő - ajánló

Uploaded by Budapesti Operettszínház on 2016-05-30.

Legnépszerűbb cikkek