| 2021. december. 24. | 1 perc olvasás

Bensőséges ünnep a kertvárosban

A bánfalvi Mária Magdolna-templom kertjébe költözött a karácsony csodája december 24-én délelőtt, ahol kicsik, nagyok, szüleik és nagyszüleik együtt élhették át az ünnepvárás bensőséges pillanatait.

Amikor a Kertvárosi lakópark egyik anyukája, Gilicze Mariann megálmodta, hogy milyen jó lenne advent időszakában közösségi élményt megélni a környéken lakókkal, maga sem gondolta volna, milyen sok embert megérint a kezdeményezése:

A kislányom nagyon szeret advent időszakában séta közben a fényekben gyönyörködni, illetve hallottam arról a kezdeményezésről is, hogy egyes lakóközösségekben december elsejétől más-más ház ablakában gyullad ki a 24 szám – meséli az indíttatásáról Gilicze Mariann. – Ez inspirált arra, hogy a közösségi oldal Kertvárosi Lakópark nevű csoportjában kérdést intézzek az itt lakókhoz: lenne-e 24 jelentkező, akik csatlakoznak a kezdeményezéshez? Nagy örömömre sikerült megtalálni a támogató családokat. Esténként játék keretében kereshették meg a gyerekek a kivilágított számokat.

Az utolsó, 24-es szám különleges helyen gyulladt fel: a Mária Magdolna-templom kapuján, ahol a környéken élő gyermekek egy lélekemelő betlehemes játékot is előadtak. Az előadást Németh Attila plébános is megtekintette, aki szerint az ilyen jellegű önkéntes, közösségformáló kezdeményezések hordják magukban leginkább a karácsony legfontosabb üzenetét. A betlehemes előadás után a szülők által hozott süteményeket, teákat fogyaszthatták az ünnepre készülődő családok.   

Legnépszerűbb cikkek