| 2018. október. 25. | 1 perc olvasás

Beregszászra vittek adományt a széchenyis tanárok!

A résztvevő tanárok hozzájárulása, illetve az utólag beérkezett pénzadományok révén 697 830 forint gyűlt össze.

A Soproni Széchenyi István Gimnázium 2018. februárjában nyertes pályázatot adott be a Határtalanul! programra. A pályázat egy gyűjtőakció megszervezéséről (kárpátaljai partneriskolánk, a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium részére) és az adományok kijuttatásáról szólt. A program részeként október 19. és október 23. között Kárpátalján tartózkodott a Soproni Széchenyi István Gimnázium 15 fős „küldöttsége”, akik felejthetetlen élményekkel gazdagodtak. 

A rendkívül rossz körülmények között dolgozó beregszászi iskolának a diákjainak írószerekre, füzetekre, taneszközökre, az informatikatermük esetében pedig modernizálásra (régi, képcsöves monitorjaikat szeretnék lecserélni lapos képernyőkre) van szüksége.

Október 22-én, a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnáziumban egy megható 56-os megemlékezésnek voltak részesei a vendégek. Az ünnepély után került sor a Sopronban gyűjtött adományok átadására. A résztvevő tanárok hozzájárulása, illetve az utólag beérkezett pénzadományok révén az adomány összértéke végül 697 830 forint lett. 

A két iskola szeretné folytatni a kapcsolatukat, utazások, csereprogramok és közös rendezvények formájában.

Legnépszerűbb cikkek