| 2017. május. 10. | 1 perc olvasás

Berzsenyis diákok látogattak a Soproni Egyetem Simonyi Károly Karára

Középiskolásokkal telt meg a Ligneum Látogatóközpont és az NRRC Kutatóközpont kedden délelőtt – a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulóinak hetvenöt fős csoportja ismerkedett a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karral.

A diákoknak „Okos eszközök körülöttünk” címmel reggeli serkentő előadást tartott Soós Sándor, majd Dr. Pödör Zoltán segítségével kiderült, hogy  "Miért gyűjtünk ennyi adatot?".

A Faanyagtudományi Intézet és a Terméktervezési és Gyártástechnológia Intézet kollégáinak vezetésével a program kisebb csoportokban folytatódott. Megnyíltak a kapui a Faalapú Termékek és Technológiák Intézet laborjainak és a Tanműhelynek, így a diákok az Intézetek kollégáinak és a Tanműhely vezetőjének segítségével testközelből ismerkedhettek a faipari pálya szépségeivel és a tudomány új eredményeivel.

Végül ismét zsúfolásig telt a Ligneum, ahol dr. Dőry István jóvoltából a „Fenntartható életmód, ökolábnyom” című interaktív, filmbemutatókkal színesített előadásával zárult program, amely kétségkívül izgalmas tudományos utazást jelentett a diákoknak és vendéglátóiknak egyaránt.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek