| 2018. december. 15. | 1 perc olvasás

Betegbiztonsági fejlesztések a Soproni Gyógyközpontban

A Széchenyi 2020 program keretében, 191,15 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásból növelték a betegbiztonságot a Soproni Gyógyközpontban. Megvalósult a higiénés rendszer és a betegazonosítás kor színvonalának megfelelő infrastruktúrájának kialakítása, ezzel a magas színvonalú komplex betegellátás biztosítottá vált, melyet különböző higiénés eszközök beszerzésével és telepítésével, illetve az egységes betegazonosítás informatikai támogatásával valósítottak meg.

Az EFOP-2.2.18-17-2017-00050 azonosító számú projekt keretében a Soproni Gyógyközpontban 191,15 millió Ft értékben került sor higiénés feltételek javítására szolgáló eszközbeszerzésre és betegazonosítást segítő rendszer alkalmazására.

Higiénés fejlesztés során endoszkópmosó automata került beszerzésre, melynek következtében a népegészségügyi szempontból kiemelten fontos vastagbélrák szűréseken használt eszközök fertőtlenítésének lehetősége megkétszereződik.

A higiénés fejlesztés keretében a kézfertőtlenítés megfelelőségét mérő rendszer, felület fertőtlenítést ellenőrzőrendszer, zárófertőtlenítő berendezések és a hálózati vízellátó rendszer fertőtlenítését szolgáló eszközök kerültek beszerzésre, a kórtermekbe és a közösségi terekbe falra szerelhető fertőtlenítő szer adagolókat helyeztek ki.

A betegbiztonság további fokozása érdekében az aktív ellátást nyújtó osztályokon egy új, betegazonosításra és nyomon követésre szolgáló rendszer épült ki. A jövőben a felvételre kerülő betegek egy vonalkóddal ellátott karszalagot kapnak, mely intézményi tartózkodásuk során folyamatos azonosítást tesz lehetővé, ezzel nagymértékben növelve a betegbiztonságot.

Soproni Gyógyközpont
 

Legnépszerűbb cikkek