| 2023. június. 24. | 1 perc olvasás

Betegellátás a sürgősségi szemlélet jegyében - kisfilm

Mit takar a sürgősségi betegellátás? Milyen szervezeti egységekből áll a Sürgősségi Betegellátó Osztály? Milyen panaszokkal keressük fel az SBO-t? Hogy történik a betegfelvétel, mitől függ az ellátási sorrend? Többi közt ezekre a kérdésekre ad választ az a tájékoztató kisfilm, amely a Soproni Gyógyközpont Sürgősségi Betegellátó Osztályát mutatja be.

A felvétel elkészítését a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány nyertes pályázata tette lehetővé. Célja, hogy a lakosság minél szélesebb körével megismertesse az akut ellátórendszer sajátosságait, ezáltal az osztály működését is hatékonyabbá tegye. A kisfilm megszólítja a pályaválasztás előtt álló orvostanhallgatókat és szakorvosjelölteket is. Részletesen bemutatja a közelmúltban korszerűsített és kibővített Sürgősségi Betegellátó Osztályt, amely akkreditált képzőhelyként modern orvostechnikai hátteret és oktatási lehetőségeket biztosít a sürgősségi és oxiológiai szakma elsajátításához.

A Soproni Gyógyközpontban 2008 októberétől, II-es progresszivitási szinten működik az SBO. Az osztály képezi a sürgősségi ellátást igénylők (éves szinten mintegy 21 000 fekvő – és járóbeteg, napi átlag 60 fő) belépési kapuját.

A Sürgősségi Betegellátó Osztály korszerű, intenzív szintű ellátás nyújtó eszközparkkal felszerelt, rendelkezik triage-, belgyógyászati-, traumatológiai vizsgálókkal, gipszelővel, shocktalanítóval, műtővel, 8 ágyas megfigyelővel, adminisztrációval és személyzeti helyiségekkel.

Az osztály betegeit sürgősségi sorrend alapján, átfogó szemléletű, széleskörű tapasztalatokkal bíró csapat látja el. A szakmai munka sürgősségi, aneszteziológiai, intezv terápiás szakorvosok vezetésével, szakorvosjelöltek aktív részvételével, képzett ápolókkal, igény szerint szakorvosi konzíliumokkal folyik.

A Soproni Gyógyközpont Sürgősségi Betegellátó Osztályán egy szakmailag elkötelezett, felkészült és lelkes csapat dolgozik azon, hogy a sürgősségi ellátást igénylő betegek megfelelő időben jussanak a megfelelő szintű ellátáshoz, és a mögöttes fekvőbeteg osztályok munkája tervezhetőbbé, biztonságosabbá váljon.

Tekintse meg Ön is az SBO működéséről készült filmet!

Legnépszerűbb cikkek