| 2017. március. 9. | 1 perc olvasás

Bezárt a soproni jégpálya

Több mint 50 hokis és 40 műkorcsolyás tagja van az egyesületnek.

Jégkorongtornák, műkorcsolya-bemutató és iskolai ügyességi versenyek – eseménydús héttel zárta be kapuit az idei szezonra a soproni műjégpálya. Koós Zoltán, a Soproni Jégkorong Sportegyesület elnöke szerint örömteli, hogy egyre népszerűbbek a jeges sportok a soproni fiatalok körében.


fotó: Németh Péter

Múlt héten hat soproni általános iskola kilenc csapata számára rendeztek ügyességi versenyeket. A „Sulik a jégen” elnevezésű program két részből állt: elsőként különböző sorversenyekben vehettek részt az alsós osztályos tanulók. Ezután pedig ringette meccsek következtek: ez 3–3 elleni jégkorongot jelent, de nem koronggal, hanem könnyebben vezethető és megüthető gumigyűrűvel játsszák, egy-egy mérkőzés 5 percig tart. 


fotó: Németh Péter

– Nagyon lelkesek voltak a fiatalok, az egyesület az oktatást, felkészítést is vállalta, így jóval többen jelentkeztek az iskolákból – mondta Koós Zoltán, a Soproni Jégkorong Sportegyesület elnöke. – Ezúton is köszönjük a sportfelügyelet támogatását a szervezésben. Örülünk neki, hogy egyre népszerűbbek a jeges sportok, az U8, U10 és U12-es korosztályból már több mint 50 tagot számlál a Soproni Jégkorong Sportegyesület. Komoly fejlődésen ment keresztül a műkorcsolya szakágunk is, hiszen már mintegy 40 fő jár rendszeresen edzésekre.

Hétvégén U8-as és U10-es jégkorongtornával, műkorcsolya-bemutatóval és nagyszabású jég-diszkóval zárta a szezont a soproni műjégpálya.

Címkék: jégpálya

Legnépszerűbb cikkek