Bike safe – a biciklik biztonságáért!

Hogyan tudhatja biciklijét biztonságban? Akik ellátogattak szombaton az Alpha Parkba, és felkeresték a rendőrség sátrát, számos egyéb, hétköznapi biztonságunkat érintő kérdés mellett erre is választ kaphattak.

- Úgy gondoljuk, hogy a város lakosságának jogos igénye merült fel azzal kapcsolatban, hogy hivatalosan regisztráljuk a kerékpárjaikat – avatott be minket a rendezvény apropójába Kovács László rendőr alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsadója. – A regisztráció során egy országos, központi adatbázisba rögzítjük a kerékpár főbb jellemzőit, a tulajdonos adatait, és képet is készítünk a bicikliről – mondta a bűnmegelőzési tanácsadó, aki kiemelte: ha bekerül a kerékpár az adatbázisba, sokkal könnyebben juttatják vissza a tulajdonosához, ha esetleg ellopnák. 

Ez a rendezvény mást is magában foglalt – a szakemberek válaszoltak az érdeklődők bűnmegelőzéssel kapcsolatos kérdéseire, és vagyonvédelmi tanácsokat adta. Bemutattak új eszközöket, és ismertették azok használatát. 

A rendezvény a Rendőrség, a Polgárőrség, valamint egy sportruházati áruházlánc együttműködésében, közösségi munkában dolgozó fiatalok segítségével valósult meg. A tapasztalatok szerint az ilyen kezdeményezések népszerűek az emberek körében, ezért folytatni szeretnék a kampányt. 

Aki szeretné regisztráltatni kerékpárját, a Bike safe rendszerbe, otthon, interneten keresztül is megteheti ezt.

Legnépszerűbb cikkek