BikeSafe kerékpár-regisztráció a Tómalom fürdőnél

Biciklivel érkeztek a Soproni Rendőrkapitányság munkatársai a Tómalomhoz a péntek délelőtti bűnmegelőzési programra. A „Házhoz megyünk” akció apropója ezúttal a vagyonvédelem, azon belül pedig kerékpárvédelem volt. A helyszínen ingyenesen is lehetett regisztrálni a BikeSafe programra.

Elsősorban a kerékpárral érkezőket szólították meg péntek délelőtt a Soproni Rendőrség munkatársai. A Tómalom fürdőhöz szervezett „Házhoz megyünk” program keretein belül ingyenesen lehetett regisztrálni a BikeSafe programra. Emellett a szakemberek válaszoltak az érdeklődők bűnmegelőzéssel kapcsolatos kérdéseire, és vagyonvédelmi tanácsokat is adtak.

Magyarországon több ezer kerékpárt lopnak el évente. Ezek nagyrésze azonosítatlan, így sosem kerül meg. Illetve, ha megkerül, nyilvántartás híján nem tudják beazonosítani a gazdáját, így nincs kinek visszaadni őket. Erre a problémára kínál megoldást a BikeSafe.

Babelláné Lukács Katalin, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó
Babelláné Lukács Katalin, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó

– A kerékpárokat egy internetes adatbázisban rögzítjük. Ez egy országos rendszer, így, ha véletlen ellopnák valaki kerékpárját, sokkal egyszerűbb beazonosítani az eszközt. Az akció keretein belül a rendőrség ingyenesen tudja regisztrálni a kerékpárt. A BikeSafe.hu oldalon pedig kisebb összeg ellenében bárki tudja rögzíteni a biciklijét. – mondta el Babelláné Lukács Katalin, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. 


Forrás: Bikesafe.hu

A BikeSafe néhány éve indult, civil alapítványi program. Eddig több, mint 57.000 kerékpárt rögzítettek a rendszerben és legalább 1400 alkalommal nyújtott segítséget a hivatalos szerveknek. Az adatbázisnak köszönhetően a lopott biciklik visszakerültek a tulajdonoshoz.

Legnépszerűbb cikkek