| 2018. július. 7. | 2 perc olvasás

Bikesafe regisztráció és bűnmegelőzési tanácsadás is volt a Deák téren

Komplex, bűnmegelőzési rendezvény tartottak Sopronban a rendőrök. Az érdeklődők a kerékpárok országos adatbázisába is regisztrálhattak, valamint hasznos tanácsokat kaphattak például a vagyonvédelemmel kapcsolatban.

Szombaton délelőtt a Megyei Rendőr-főkapitányság és a Soproni Rendőrkapitányság közös rendezvényén a kerékpárok országos adatbázisába regisztrálhattak az érdeklődők a Deák téri alkalmi BAKESAFE sátornál.

A helyszínen megtudtuk, hogy Magyarországon évente több mint 10 ezer kerékpár tűnik el. Az online adatbázisba felvett biciklik eltűnésekor a feljelentést is meg lehet tenni. A regisztrált kerékpároknál a nyomozást segítő fotók és a bringa adatai is rendelkezésre állnak már a nyilvántartásban, ami elősegíti a nyomozást.

Kovács László, a Soproni Rendőrkapitányság alezredese, bűnmegelőzési tanácsadó elmondta, hogy ezen az soproni rendezvényen  nem csak a kerékpárok regisztrálására volt lehetőség, hanem a  rendőrség az iskolákban és az intézményekben, valamint a Volt fesztiválon tartott bűnmegelőzési programját is folytatták. Hasznos tanácsokkal látták el a rendezvényre látogatókat a vagyonvédelemmel kapcsolatban, a bűncselekmények és az áldozattá válás megelőzése érdekében, valamint felhívták a figyelmet a drogok, az alkohol, a dohányzás és a drogfogyasztás káros hatásaira. A rendőrök a nyár folyamán még terveznek hasonló, komplex bűnmegelőzési rendezvényeket Sopronban.


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek