| 2022. augusztus. 29. | 1 perc olvasás

BikeSafe regisztráció és határvadász toborzás a Liszt Ferenc kerékpártúrán

Harkán regisztrálták a kerékpárokat és toboroztak 2022. augusztus 28-án a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök.

A 19. Liszt Ferenc Kerékpártúra végállomásán a bűnmegelőzési szakemberek tájékoztatást adtak a vagyonvédelem, az áldozatvédelem, az internetbiztonság és a drogprevenció témakörében. A programon ingyenes BikeSafe kerékpár-regisztrációt is végeztek. Azon túl, hogy rögzítették a kerékpárok azonosító adatait – így az alvázszámát, különös ismertetőjegyeit - a rendőrök le is fotózták a kétkerekűeket, és az összegyűjtött adatokat a BikeSafe Országos Kerékpár Regisztrációs rendszer adatbázisába töltötték fel.

fotó: police.hu

Az érdeklődőket tájékoztatták a Rendőrség Határvadász Ezredébe szerződéses határvadásznak történő jelentkezés lehetőségéről is.

Bővebb tájékoztatás itt érhető el: https://www.police.hu/szerzodeses-hatarvadasz-kepzes

fotó: police.hu

Azért, hogy biciklije ne váljon kerékpártolvajok célpontjává, fogadja meg a rendőrség alábbi tanácsait:

1) Bár száz százalékos biztonság nem létezik, egy jó minőségű kerékpárlakattal megfelelő helyre lezárt biciklit kevéssé valószínű, hogy el tudnak lopni.

2) Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas (este kivilágított) helyen, fix ponthoz lakatolja hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni. Ha van kialakított kerékpártároló, akkor ahhoz rögzítse!

3) Társasházak folyosója helyett az erre a célra kialakított zárható kerékpártároló helyiséget vegye igénybe! Lépcsőházban, tároló- vagy pincehelyiségben is keressen szilárd rögzítési pontot!

fotó: police.hu

4) A kerékpárlakatok ára (és gyakran súlya is) egyenes arányban áll biztonsági jellemzőikkel. A vékony sodrony lakatok csak másodpercekre nyújtanak védelmet a felkészült tolvajjal szemben. A legjobbak az edzett acélból készült vágásbiztos láncok vagy az úgynevezett U-lakat. Utóbbiak ára magasabb, de egy drágább kerékpár védelme érdekében érdemes megfontolni a beszerzésüket!

5) Drágább kerékpárról készítsen fényképet, alvázszámát jegyezze fel vagy regisztrálja biciklijét a rendőrség által elindított "BikeSafe" vagyonvédelmi programban! Ha mégis ellopnák kétkerekűjét, így jelentősen megkönnyítheti a nyomozást!

Borítókép; police.hu

Legnépszerűbb cikkek