| 2022. március. 2. | 1 perc olvasás

Birtokba vették a soproni fiatalok a skate-parkot!

A gördeszkás, rolleres és a hasonló sportot űző fiatalok nagy lelkesedéssel vették birtokba a skate-parkot. Az új parkban 14 x 36 méter aszfaltburkolatot alakítottak ki és 5 darab különféle eszközt is elhelyeztek: ferde falat, félcsövet, piramist, korlátot, csúszódobozt. A Sopron Plaza melletti murvás parkoló végében létesített pálya jól megközelíthető a város irányából, és parkolásra is van lehetőség. A fejlesztés kormányzati támogatásból valósult meg.

A skate-parkba érkező sportolók fogadására egy 3x14 méteres, stabilizált murva burkolatú területet csatoltak. Ebben a sávban kaptak helyet az utcabútorok: kerékpártároló, padok, szemetesek. A skate-park használóinak itt van lehetőségük táskáik, felszerelésük lepakolására, megpihenésre, illetve ha kerékpárral érkeznek, azok biztonságos tárolására.

A park hivatalos átadóján dr. Farkas Ciprián polgármester, Csiszár Szabolcs alpolgármester és Tóth Éva, a Jereván lakótelep településrészi önkormányzatának elnöke is részt vett.

„A gördeszkás, rolleres és a hasonló sportot űző soproni fiatalok régi vágya volt, hogy biztonságos és kulturált körülmények között tölthessék el a szabadidejüket. Kormányzati támogatásból hoztuk létre a skate-parkot annak érdekében, hogy a fiatalok korszerű környezetben sportolhassanak” – mondta dr. Farkas Ciprián.

Fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek